|

2023 Dikey Geçiş Sınavı soruları ve cevap anahtarı kitapçıkları

DGS soru ve cevap anahtarı sınava katılım sağlayan öğrencilerin takibinde. Başvuruları 29 Mayıs-5 Haziran 2023 tarihlerinde alınan 2023 Dikey Geçiş Sınavı 16 Temmuz 2023 Pazar günü saat 10:15’te başladı. DGS 2023 sınavı 12:30'da sona erdi. DGS soruları ve cevaplarını haberimizden PDF olarak bilgisayarınıza, telefon ya da tabletinize indirerek doğru ve yanlışlarınızı görebilirsiniz. Peki, ÖSYM 2023 DGS soru ve cevap anahtarları yayınlandı mı, ne zaman yayınlanacak? DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte 2023-DGS temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı öğrenme ekranı.

08:55 - 16/07/2023 Pazar
Güncelleme: 14:51 - 16/07/2023 Pazar
Yeni Şafak
2023 DGS soru ve cevap anahtarı
2023 DGS soru ve cevap anahtarı
DGS
(Dikey Geçiş Sınavı) için geri sayım sürerken soru kitapçığı ve cevap anahtarlarının yayımlanacağı tarih de merak konusu oldu. İki yıllık üniversite eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen öğrenciler Dikey Geçiş Sınavına katılıyor. Adaylar sınav sonuçlarından elde ettikleri puanlara göre
tarafından açılan boş kontenjanlara başvuru yaparak geçiş yapabiliyor.

DGS saat kaçta? Sınav kaç dakika, kaç soru?

Gerçekleştirilecek DGS sınavı saat 10.15'te başladı. Sınavda adaylara sayısal ve sözel testlerden oluşan 100 soru sorulacak ve 135 dakika süre verildi. DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulandı. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluştu. DGS 2023 sınavı saat 12:30'da sona erdi.

DGS 2023 soru ve cevapları ne zaman yayımlanır?

ÖSYM bünyesindeki sınavların soruları ve cevap anahtarları genellikle sınav bitişinin hemen ardından paylaşıyordu. DGS 2023 soru ve cevapları ÖSYM tarafından erişime açıldı.

2023 DGS soru ve cevap anahtarı nereden, nasıl indirilir?

2023-DGS: Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanan 2023 Dikey Geçiş Sınavı’nın (2023-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı’nın %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 16 Temmuz 2023 tarihinde saat 14.15'ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci 26 Temmuz 2023 tarihi saat 23.59’da sona erecektir.

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2023 DGS sonuçları da 11 Ağustos 2023’de açıklanacak.

DGS nedir?

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınavdır. Sayısal ve Sözel Bölümden oluşan sınavda toplam 120 soru sorulmaktadır.

Dikey Geçiş Sınavına başvurular ne zaman yapılacaktır?

Başvuru tarihleri basın-yayın organları ve merkezimizin internet sayfasında basın duyuruları ile ilgililere duyurulmaktadır

DGS başvurular nerelerden yapılmaktadır?

Başvurular Meslek Yüksekokulları Müdürlükleri, ÖSYM İl Sınav Yöneticilikleri ve AÖF Bürolarından yapılmaktadır.

DGS Sınavında hangi testler uygulanıyor?

Lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesini amaçlayan bir test uygulanmaktadır.

DGS sınav süresi ne kadar?

DGS Sınav 135 dakikadır. DGS sonunda bir lisans programına yerleştirilen adaylara ne kadar süre ile hazırlık programı uygulanır. En çok 3 yarı yıl hazırlık programı uygulanır.

DGS sınavı yeni belge çıkartmak istiyorum. Ne yapmalıyım?

Yeni belge çıkartmak isteyen adaylar, kılavuzda yapılan açıklamalara uygun olarak bir dilekçe hazırlayıp bu dilekçeye Kılavuzda belirtilen ücreti ödediklerini gösteren dekontu da ekleyerek ÖSYM'ye başvurabilirler.

DGS sınav sonucumu öğrenebilir miyim?

Sınav sonuçları adayların adreslerine postalanmaktadır. Ayrıca ÖSYM'nin internet adresinden de öğrenilebilir.

Sınav sonucunda beklediğimden az puan aldım. Sonuçların tekrar incelenmesi için ne yapmam gerekir?

Sınav sonuçlarının yeniden incelenmesini isteyen adaylar, sınav sonuç belgelerinin gönderildiği tarihten itibaren 30 gün içinde, kılavuzda yapılan açıklamalara uygun bir dilekçe hazırlayıp gerekli ücretin yatırıldığını gösteren dekontu da ekleyerek ÖSYM 'ye başvurabilirler.

Yatırdığım sınav ücretinin iadesini istiyorum. Ne yapmam gerek?

Kılavuzda belirtildiği gibi ücret iadesi yapılamamaktadır.

#DGS
#DGS soruları
#dgs indir
#ösym
#2023 DGS Sınav Soru ve Cevapları
10 ay önce