|

30 rejim askeri öldürüldü

Suriye'de muhaliflerin Halep'in kuzeydoğusunda "stratejik" öneme sahip Tel Meyyasat bölgesini ele geçirdiği ve çatışmalarda 30 rejim askerinin öldürüldüğü belirtildi. Şam Cephesi Basın Sorumlusu Anadani "Ensaruddin ile Şam Cephesi'nin Halep'in kuzeydoğusunda stratejik öneme sahip Tel Meyyasat bölgesini ele geçirerek, 30 rejim askerini öldürdü ve 14'ünü de esir aldı" dedi.

Yeni Şafak
16:06 - 3/02/2015 Salı
Güncelleme: 14:08 - 3/02/2015 Salı
AA
Şam Cephesi Basın Sorumlusu Salih Anadani, Ensaruddin ile Şam Cephesi'nin kentin kuzeydoğusundaki stratejik öneme sahip Tel Meyyasat bölgesine ağır silahlarla operasyon düzenleyerek, bölgede kontrolü sağladığını söyledi.


"Söz konusu bölgedeki çatışmalarda 30 rejim askeri etkisiz hale getirildi. 14 asker de esir alındı. Operasyonda bir tank ele geçirildi, iki tank da 'Tow' füzeleriyle imha edildi" diyen Anadani, Tel Meyyasat bölgesindeki çatışmaların geceden beri devam ettiği ve muhaliflerin Halep'in bir çok bölgesinde ilerleme kaydettiğini belirtti.


Şam Cephesi Halep Komutanı Ebu Esad ise Tel Meyyasat bölgesinin ele geçirilmesinden ardından kentin batı ile güney kesimlerine saldırmak için muhaliflerin önünün açıldığını ifade ederek, "Meyyasat'ın alınması ile Halep'in batı ile güneyinde yer alan rejim güçlerine saldırma imkanımız doğu" dedi.


Halep'in kuzeyinde ortak operasyonlarla muhaliflerin ilerleyişinin devam ettiğini aktaran Ebu Esad, "Halep'i Şam yönetimine bağlı güçlerin kuşatmasından kurtaracağız" diye konuştu.
#Halep
#Muhalifler Halep'te ilerliyor
#esed rejimine darbe
#ebu esad
#Şam Cephesi Halep Komutanı
9 yıl önce