|

ABD-Çin siber savaşı başladı

Pentagon'un 'siber saldırıyı savaş nedeni' olarak gördüğü yeni stratejisini açıklamasından bir gün sonra Çin'den bazı hackerlar, üst düzey ABD'li ve Güney Koreli hükümet yetkililerine ait Gmail bilgilerini çaldı

Dış Haberler
00:00 - 3/06/2011 Cuma
Güncelleme: 22:57 - 2/06/2011 Perşembe
Yeni Şafak
ABD-Çin siber savaşı başladı
ABD-Çin siber savaşı başladı

Uluslararası güçlerin milyonlarca dolarlık yatırımlar yaptığı savaş alanları artık sanal dünyaya taşındı. Çin'in 'Mavi Ordu' adlı “süper elit siber savaşçı birliğine” sahip olduğunu açıklamasının hemen ardından ABD'nin yeni savunma stratejisi gün yüzüne çıkmıştı. Pentagon'un “siber saldırıların savaş ilanı kabul edilebileceğini” belirten yeni bir strateji açıklayacağını duyurmasından bir gün sonra ise Google, Çinli hacker'ların düzenlediği saldırıda üst düzey ABD'li ve Güney Koreli hükümet yetkililerine ait bilgilerin çalındığını açıkladı. Adı açıklanmayan yüzlerce kişinin Gmail hesaplarına ait bilgilerin çalınması, ABD, İngiltere ve Çin arasında siber saldırılar konusunda yaşanan gerginliği tırmandırabilir.

BEYAZ SARAY DEĞERLENDİRİYOR

“Phishing” (kimlik hırsızlığı) adı verilen saldırıdan, Çinli aktivistler de nasibini alırken, üst düzey yetkililerin hesaplarına girilmesi olayını Beyaz Saray da değerlendiriyor. Pentagon, önceki gün açıkladığı yeni stratejiyle “siber saldırıları savaş nedeni kabul edebileceğini” belirtirken, İngiltere Savunma Bakanı Nick Harvey ise pazartesi günü, “siber alandaki eylemlerin gelecekteki savaş alanlarının bir parçasını oluşturacağını” kaydetmişti.



13 yıl önce