|

ABD dergisinden korkunç iddia: Emekli Amerikan askerleri Ermeni çocuklara silahlı eğitim veriyor

Amerikan Washington Examiner dergisinde yer alan haberde, ABD ordusundan emekli olan askerlerin Azerbaycan ile Ermenistan sınırında bulunan Ermeni köylerinde çocuklara gayri nizami harp eğitimi verdiği bildirildi.

13:47 - 4/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 14:13 - 4/10/2021 Pazartesi
Diğer
Amerikan Washington Examiner dergisi, ABD ordusundan emekli olarak özel güvenlik şirketlerine çalışan askerlerin Azerbaycan ile Ermenistan sınırı yakınındaki Ermeni köyünde çocuklara silahlı eğitim verdiğini öne sürdü.
Amerikan Washington Examiner dergisi, ABD ordusundan emekli olarak özel güvenlik şirketlerine çalışan askerlerin Azerbaycan ile Ermenistan sınırı yakınındaki Ermeni köyünde çocuklara silahlı eğitim verdiğini öne sürdü.

ABD merkezli Washington Examiner dergisi, ABD ordusundan emekli olarak özel güvenlik şirketlerine çalışan askerlerin Azerbaycan ile Ermenistan sınırı yakınındaki Ermeni köyünde çocuklara silahlı eğitim verdiğini öne sürdü.

Eğitimin, 'Phoenix Cesaret Okulu' adlı bir grup eski asker tarafından verildiği belirtilen haberde, ekibin başında 'Aram' mahlaslı, ABD Hava Kuvvetleri'nde Özel Kuvvetler subayı olarak 13 yıl görev yapan bir Lübnanlı Ermeninin bulunduğu kaydedildi.

Haberde, ekibin, her yıl yerli halktan 2 ila 3 bin arasında insanı eğitmeyi amaçladıklarına ilişkin ifadeleri yer buldu.

"AMAÇLARI BİR SONRAKİ SAVAŞA HAZIRLAMAK"

Gürcistan’da yaşayan ve Kafkasya'da siyaset ve şiddet üzerine saha çalışmaları yapan Kanadalı gazeteci Neil Hauer da, Yahoo News’teki analiz haberinde şu ifadeleri kullanıldı:

“Azerbaycan sınırına sadece birkaç kilometre uzaklıktaki bir Ermeni köyü olan Armash’ta Ermeni çocuklar Azerbaycan’a karşı savaşa hazırlanıyor. Bu, geçen sonbaharda Ermenistan-Azerbaycan savaşındaki gazilerden oluşan küçük bir örgüt olan ‘Phoenix Cesaret Okulu’ tarafından yürütülen eğitimin bir parçası. Önümüzdeki birkaç ay içinde, Phoenix’in kurucusu ve başkanı ABD Hava Kuvvetleri emeklisi Aram (Takma adı), köylü gençleri ve çocukları savunma taktikleri ve savaş operasyonları konusunda eğitiyor. Amacı, bir sonraki savaşa onları hazırlamak.

Ermenistan’daki durum; ABD’nin Irak’taki Blackwater, Rusların Wagner grupları gibi. Ermenistan'da kendi özel askerlerini yetiştiriyor, bunu da ABD ordusundaki eski bir Ermeni asker inisiyatif alarak başlattı. 13 yıl boyunca ABD Hava Kuvvetleri’nde özel kuvvetler subayı olarak görev yapan asker, Irak, Afganistan ve Orta Afrika’daki bir çok operasyona katılmış. Karabağ savaşı sonrası şimdi gönüllü birlikler kuruyor."


#Ermenistan
#ABD
#Blackwater
#Wagner
#Neil Hauer
2 yıl önce