|

ABD medyası kazan kaldırdı: 300'den fazla gazete katıldı

ABD'de 300'den fazla haber kuruluşu, Trump'ın sürekli basını hedef alan saldırılarına karşı ortak bir hamle başlattı. '#EnemyOfNone' yani 'Kimsenin düşmanı değil' etiketiyle kampanyaya destek veren kuruluşlar bugün ülke çapında Trump'a kınama hareketi başlattı.

Yeni Şafak
11:54 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:24 - 16/08/2018 Perşembe
Diğer
ABD medyası kazan kaldırdı: 300'den fazla gazete katıldı
ABD medyası kazan kaldırdı: 300'den fazla gazete katıldı

ABD'de 300'den fazla haber kuruluşu, Başkan Donald Trump'ın basına saldırılarına karşı koymak amacıyla bir kampanya başlattı.

BBC'nin haberine göre, Boston Globe gazetesi geçen hafta Trump'ın medyaya yönelik giriştiği 'savaşa' karşı #EnemyOfNone (kimsenin düşmanı değil) etiketiyle ülke çapında bir kınama hareketi başlatılması çağrısında bulunmuştu.

  • Boston Globe "Gazeteciler düşman değil" başlıklı yazısında, özgür basının 200 yıldan uzun süredir başlıca Amerikan ilkelerinden biri olduğu söylenirken, "Bugün bu ciddi bir tehdit altında" denildi ve ABD Başkanı'nın basına muamelesinin "dünya genelindeki despotlara kaygı uyandıran bir işaret verdiği" belirtildi.

Boston Globe'un başyazısında "yönetimin basına yönelik saldırılarının tehlikelerinden" bahsedildi ve diğer gazetelere de aynısını yapma çağrısında bulunuldu.


Trump'ın kızı Ivanka, babasının medyaya yönelik saldırılarına mesafeli dururken, Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Saunders, medyanın halkın düşmanı olmadığını söylemeyi reddetti.

Birçok ulusal ve yerel gazeteyle birlikte İngiliz Guardian gazetesi de çağrıya yanıt verdiklerini duyurdu.

New York Times da
"Özgür basının size ihtiyacı var"
başlıklı yazıda Trump'ın saldırılarını
"demokrasinin can damarı için tehlike"
diye tanımlarken, diğer gazetelerin yazdıklarından alıntılara yer verdi.

#Donald Trump
#ABD
#Medya
6 yıl önce