ABD'de ara seçim heyecanı: Oy verme işlemi başladı

14:17, 03/11/2026, SalıG: Güncelleme: 14:34, 03/11/2026, Salı
AA
ABD'de ara seçim heyecanı: Oy verme işlemi başladı
Arşiv

ABD'de ara seçimler için sandıklar açıldı. Temsilciler Meclisi'ndeki tüm üyeliklerin yanı sıra 100 sandalyeli Senato'da 34 koltuk ve 36 eyaletin valilik makamı için seçmenler oy kullanmaya başladı.

ABD'de 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ile 100 sandalyeli Senato'nun 35 sandalyesinin belirleneceği seçimlerde heyecanlı bekleyiş başladı.

Oy verme işlemi başladı

Trump yönetiminin yasama gücünü ve Kongre'deki siyasi dengeyi şekillendirecek ara seçimlerde oy verme işlemi başladı.

Halihazırda Senato'da Cumhuriyetçilerin 53, Demokratların ise 45 sandalyesi bulunuyor.

İki sandalyeye sahip bağımsızlar, birçok konuda Demokratlarla hareket ediyor. Temsilciler Meclisi'nde ise Cumhuriyetçilerin 218, Demokratların 214, bağımsızların 1 sandalyesi bulunurken, 2 sandalye boş durumda.

4 ihtimal var

Cumhuriyetçiler Kongre'deki çoğunluğu sağlamaya çalışırken, Demokratların çoğunluğu elde etmek için her iki kanatta (Temsilciler Meclisi ve Senato) mevcut sayılarına en az dört sandalye eklemesi gerekiyor. Seçim sonucunda Washington'daki yeni denge için 4 ihtimal yaşanabilir.
Cumhuriyetçiler çoğunluğu koruyabilir. Böylece Başkan Trump mevcut politikalarını sürdürmek için daha geniş hareket alanına sahip olur.
Demokratlar çoğunluğu elde edebilir. Böylece Başkan Trump'ın kararlarını engelleyebilecek bir gücü kazanmış olabilirler. Kararları soruşturabilir, atamaları engelleyebilir ve politika değişikliği talep edebilirler.
Temsilciler Meclisi Demokratlarda, Senato Cumhuriyetçilerde olabilir. Bu ihtimalde, Cumhuriyetçiler Demokratların desteği olmadan Meclisten yasa geçiremeyecek ve kararlara ilişkin yasal süreç başlatabilecek. Ayrıca Trump hakkında azil süreci de başlatabilirler.
Senato Demokratlarda, Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerde olabilir. Bu ihtimal gerçekleşirse Demokratlar bürokrat ve yargıç atamalarını engelleyebilir ya da geciktirebilir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Korece teşekkür: Kamsahamnida
Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Korece teşekkür: Kamsahamnida
Kuzey Kore'den yeni gövde gösterisi: 60 bin metrekarelik alanı etkileyecek
Dünya
Kuzey Kore'den yeni gövde gösterisi: 60 bin metrekarelik alanı etkileyecek
Devrim Muhafızları Ordusu: Hürmüz Boğazı'nda 3 petrol tankeri mayına çarptı
Dünya
Devrim Muhafızları Ordusu: Hürmüz Boğazı'nda 3 petrol tankeri mayına çarptı
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026