|

ABD'den Türkiye açıklaması

ABD Savunma Bakanı Esper, Suriye'nin kuzeyinde "güvenli bölge" görüşmelerinin sürdüğü sıralarda, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenlemesi kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

11:39 - 6/08/2019 Salı
Güncelleme: 12:37 - 6/08/2019 Salı
Reuters
ABD Savunma Bakanı Mark Esper.
ABD Savunma Bakanı Mark Esper.


ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine herhangi bir operasyonunun "kabul edilmeyeceğini" ve ABD'nin tek taraflı saldırıları önleyeceğini belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hafta sonunda yaptığı konuşmada Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna gireceğini belirterek, taciz atışları devam ettikçe sessiz kalmanın mümkün olmadığını söylemişti.

Esper kendisi ile birlikte Japonya'ya seyahat eden gazetecilere yaptığı açıklamada "(Türkiye'nin) tek taraflı herhangi bir adımının kabul edilmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Esper, "Yapacağımız şey, yine bu karşılıklı çıkarlara zarar verebilecek tek taraflı saldırıları önlemek" diyerek ABD, Türkiye ve Suriye Demokratik Güçleri'nin Suriye'nin kuzeyinde çıkarları bulunduğunu ifade etti.

Pentagon'dan bir ekip, Türk yetkililerle konuyla ilgili görüşmek için Türkiye'de ve Esper Ankara ile bir anlaşmaya varılabileceğini umduğunu söyledi.



#​ABD
#Türkiye
#Suriye
5 yıl önce