ABD’li senatör Graham’dan PKK’ya 'müttefikimiz' güzellemesi

Yeni Şafak
04:00, 01/01/2019, Salı
Yeni Şafak
ABD’li senatör Graham’dan PKK’ya 'müttefikimiz' güzellemesi
ABD'li askerler teröristlerle beraber görüntülenmişti.

ABD’nin Suriye’den çekilmemesini savunan isimlerden Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham, önceki gün ABD Başkanı Donald Trump’la yaptığı görüşme sonrası skandal açıklamalarda bulundu.

Graham, Fırat’ın doğusunu işgal altında tutan terör örgütü PKK/YPG için “müttefiklerimiz” tanımlaması kullanarak, destek verdi. Suriye’den çekilme kararı nedeniyle görevinden istifa eden ABD eski Savunma Bakanı Jim Mattis de, terör örgütü için “müttefik” değerlendirmesini yapmıştı. Cumuriyetçi Senatör Graham, Trump ile görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, çekilme sürecinin yavaşlatılarak zamana yayılacağını da ifşa etti.

ÜÇ HEDEF

Cumhuriyetçi Senatör Graham, Trump’ın çekilme kararıyla üç konuyu temin etmek istediğini savundu. Graham, “
Başkan, Suriye’den söz konusu olabilecek herhangi bir çekilmede şunları temin etmiş olacak: Bir, DEAŞ tamamen imha edilmiş olacak. İki, İran boşalan yerlere yerleşmeyecek. Üç, Kürt müttefiklerimiz korunmuş olacak. Başkan Donald Trump, çekilme süreci uygulanırken bu amaçların gerçekleşmesi konusunda komutanlarımız ve müttefiklerimizle çalışıyor
” ifadelerini kullandı.

İŞLERİ YAVAŞLATIYORUZ

Graham, ABD Başkanı’yla görüşmesi sonrası “Gideceğimiz yön hakkında hiç bu kadar iyi hissetmemiştim” açıklamasını da yaptı. ABD’li senatör, “
Sanırım akıllıca bir şekilde işleri yavaşlatıyoruz. Başkanın başkalarına daha fazlasını ödetme ve daha fazlasını yaptırma amacını gerçekleştirmenin en iyi yolunu tekrar değerlendirmek için bir duraklama sürecinde olduğumuzu düşünüyorum
” ifadelerini kullanarak ABD’nin Suriye’de oyalama taktiği uygulayacağını göz önüne serdi.

GENERALLERDEN YOĞUN BASKI

Cumhuriyetçi Senatör, ABD Başkanı Trump’a ABD’li generaller tarafından da çekilme kararını ertelemesi konusunda yoğun baskı geldiğini dolaylı yoldan aktardı. Graham, Trump’ın Irak’taki kuvvetleri ziyaret ettiği zaman bölgedeki komutanların kendisine DEAŞ’ın tamamen imha edilmediğini anlattığını ve gözlerinin açılmasına vesile olduklarını ifade ettiğini iddia etti. Reuters haber ajansı, hafta sonu yayınladığı haberde de hali hazırda çekilmeyi planlayan ABD’li komutanların, PKK/YPG’lilerin elindeki Amerikan silahlarının geri alınmamasını önerdiklerini ortaya çıkarmıştı.

  • Teröristler
    müttefikiniz olamaz
  • Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’de Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham’ın ABD’nin Suriye’den çekilme süreci hakkındaki paylaşımında kullandığı “Kürt müttefikler” ifadesine sert peki gösterdi. Kalın, konuya ilişkin mesajını Twitter adresinden paylaştı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Graham’ı da etiketleyerek yaptığı paylaşımda, “
    Terörist PKK ve onun Suriye’deki kolu PYD ve YPG arasındaki doğrudan bağı biliyorsunuz ve bunu kamuoyu önünde de herkesten çok daha açık bir şekilde ifade ettiniz. Teröristler müttefikiniz olamaz. Tıpkı DEAŞ’ın Müslümanları temsil etmediği gibi, PKK da Suriye’deki veya başka bir yerdeki Kürtleri temsil etmez
    ” ifadesini kullandı.
Başlıklar :ABDDEAŞ
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026