|

ABD'nin başkenti Washington’da büyük patlama

ABD'nin başkenti Washington’da büyük patlama meydana geldiği, patlamanın Beyaz Saray’dan duyulduğu bildirildi. Paniğe neden olan ses nedeniyle vatandaşların acil hatları araması üzerine polisin, olayı Federal Havacılık İdaresi’ne sorduğu bildirilirken, Annapolis Acil Yönetim Ofisi’nin sosyal medya hesabından, söz konusu patlamanın “Savunma Bakanlığına bağlı yetkili bir uçuş”tan kaynaklandığı, ses sınırını aşan söz konusu askeri uçağın ses patlamasına neden olduğu bilgisi paylaşıldı.

22:44 - 4/06/2023 Pazar
Güncelleme: 00:40 - 5/06/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
Washington'da 'sonik patlama' kaynaklı ses duyulduğu bildirildi.
Washington'da 'sonik patlama' kaynaklı ses duyulduğu bildirildi.

ABD'nin başkenti Washington'da büyük bir patlama sesi meydana geldiği ve sesin Beyaz Saray'dan duyulduğu bildirildi.

Washington'da bölge halkını panikleten patlama sesi duyuldu.

Patlamaya ilişkin Annapolis Acil Yönetim Ofisi’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda patlamanın Savunma Bakanlığına bağlı yetkili bir uçuş”tan kaynaklandığı, ses sınırını aşan söz konusu askeri uçağın ses patlamasına neden olduğu belirtildi.

"Askeri uçak ses patlamasına neden oldu"

Vatandaşların acil hatları araması üzerine polisin, olayı Federal Havacılık İdaresi’ne sorduğu bildirilirken, İçgüvenlik Bakanlığı Twitter hesabından yapılan paylaşımda da “Başkentte duyulan patlama sesinin farkındayız, şu an herhangi bir tehdit yok.” ifadesi kullanıldı.


Daha sonra Annapolis Acil Yönetim Ofisi’nin sosyal medya hesabından, söz konusu patlamanın “Savunma Bakanlığına bağlı yetkili bir uçuş”tan kaynaklandığı, ses sınırını aşan söz konusu askeri uçağın ses patlamasına neden olduğu bilgisi paylaşıldı.

"15 Temmuz'u hatırlattı"

Dünya gündemine oturan olaya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan gazeteci Yunus Paksoy da bölgede duman olmadığını söyledi.

Patlamaların 15 Temmuz'u hatırlattığını ifade eden Paksoy, "Sonik patlamalar gibiydi." dedi.

Gazeteci Selim Atalay ise, "ABD Başkenti Washington'da birkaç dakika önce büyük bir patlama oldu Yer sarsıldı Ne olduğu belirsiz. Twitter birbirine soruyor" dedi.


#ABD
#Washington
#Beyaz Saray
#Patlama
10 ay önce