|

ABD'nin İsrail büyükelçisinden işgal pozu

ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra'nın ortadan kaldırılarak işgalcilerin Üçüncü Tapınağının yerleştirildiği bir fotoğrafın önünde gülerek poz verdi. Söz konusu fotoğraf, İsrailli aşırı sağcıların yönettiği bir haber sitesinde yayınlandı.

Yeni Şafak
23:05 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 23:25 - 22/05/2018 Salı
Yeni Şafak
​ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Mescid-i Aksa ve Kubbet'us Sahra'nın silindiği fotoğrafın önünde gülerek poz verdi.
​ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Mescid-i Aksa ve Kubbet'us Sahra'nın silindiği fotoğrafın önünde gülerek poz verdi.

ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman, Mescid-i Aksa ve Kubbet'üs Sahra'nın ortadan kaldırıldığı ve yerine işgalcilerce kutsal sayılan Üçüncü Tapınağın yerleştirildiği bir fotoğrafın önünde poz verdi.

Fotoğrafın Büyükelçi Friedman'ın Tel Aviv'in doğusunda bulunan Bney Brak'a yönelik ziyaretinde çekildiği öğrenildi.

İsrailli işgalciler Aksa'nın yıkılması istiyor

İsrailli işgalciler, Mescid-i Aksa ve Kubbetu's Sahra'yı yıkıp yerine iddia ettikleri Üçüncü Tapınağı dikmeye çalışıyor.


Harami Şerif'e saldırılar her geçen gün artıyor

İsrailli aşırı sağcı işgalcilerin, Kudüs Harami Şerif bölgesine yönelik saldırıları her geçen gün artıyordu.

İşgalciler, Harami Şerif bölgesinde yer alan ve Müslümanların kutsalı olan Mescid-i Aksa ve Kubbetu's Sahra'nın yıkılmasını ve yerine Üçüncü Tapınağın inşa edilmesini savunuyor.


2014 yılında İsrail'in Konut Bakanı Uri Ariel, Mescid-i Aksa'nın yerine tapınağın yapılmasının Tevrat'ın emri olduğunu, hükümetin bunu yerine getirmek zorunda olduğunu ifade etmişti.

#ABD
#İsrail
#Mescid-i Aksa
6 yıl önce