|

Allavi: Koalisyon güçleri işe yaramıyor

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi: "IŞİD'e karşı mücadele eden ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon işe yaramıyor. IŞİD daha da güçleniyor. IŞiD mevzileri bombalanarak sorun çözülemez" dedi. - "Ayrı bir Kürt devleti için doğru zaman değil. Kürtleri Irak'ın bir parçası yaparsak ayrılma fikrinin olacağını zannetmiyorum"

11:16 - 23/01/2015 Cuma
Güncelleme: 11:25 - 23/01/2015 Cuma
AA
Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı İyad Allavi, IŞİD'e karşı mücadele eden ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun işe yaramadığını söyledi. 


İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılan Allavi; IŞİD'e karşı mücadelenin birlik gerektirdiğini söyleyen Allavi, "Ancak maalesef herkesin benimsediği tutarlı bir strateji yok" dedi. IŞİD'in daha da güçlendiğini, Suriye ve Irak'ta kontrolü kaybettiğinin doğru olmadığını kaydeden Allavi, şöyle devam etti: 

"IŞİD'e karşı mücadele eden ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon işe yaramıyor. IŞİD daha da güçleniyor. IŞiD mevzileri bombalanarak sorun çözülemez. IŞİD ile mücadele istihbarat, özel kuvvetler ve daha da önemlisi ideolojik olarak farklı düzeylerde yapılmalı."


Musul'un IŞİD'in elinden geri alınmasına yönelik çalışmaların hangi aşamada olduğu sorusu üzerine İyad Allavi, "Çatışmalar devam ediyor ve Musul hala IŞİD'in elinde" dedi. 


Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Allavi, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin eninde sonunda Irak'tan ayrı bir devlet olmak isteyeceğini söyledi ancak şu anda bunun doğru zaman olmadığını ifade etti. 


Allavi, "Petrol üretimi ve petrol gelirinin paylaşımı konusunda anlaşır ve Kürtleri Irak'ın bir parçası yaparsak ayrılma fikrinin olacağını zannetmiyorum" diye ekledi.
#Barzani
#Suriye
#Irak
#Davos
#Dünya Ekonomik Forumu
9 yıl önce