|

Arap dünyasından tek resmi Ayasofya tebriği: Bu doğru yolda ilerleyin, Müslümanların duaları sizinle

El-Ezher'in önde gelen isimlerinden Abbas Shuman'in Ayasofya ile ilgili rahatsızlığının aksine arap dünyasından resmi olarak tek tebrik geldi. Umman Müftüsü Halili, Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması münasebetiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkını kutladı. Halili, "Bu kahraman Müslüman halk ve onun cesur komutanı, İslam'a komplo kuranların ve kin besleyenlerin naralarından etkilenmeyip bu tarihi mekanı, muzaffer Sultan Fatih Sultan Mehmet'in döneminde olduğu gibi İslam çağrısının yayıldığı bir mekana dönüştürme konusunda ilerleyerek başarılı bir adım atmıştır'' dedi.

10:12 - 13/07/2020 Pazartesi
Güncelleme: 10:58 - 13/07/2020 Pazartesi
Yeni Şafak
Umman Müftüsü Ahmed bin Hamed el-Halili.
Umman Müftüsü Ahmed bin Hamed el-Halili.

Umman Müftüsü Ahmed bin Hamed el-Halili, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ayasofya'yı yeniden Allah'ın isminin anıldığı bir mescide dönüştürme kararı alınmasından ötürü başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkı olmak üzere tüm İslam ümmetini tebrik ediyoruz" ifadesini kullandı.



'Türk halkı doğru yolda ilerleyin, Müslümanların duaları sizinle'

"Bu kahraman Müslüman halk ve onun cesur komutanı, İslam'a komplo kuranların ve kin besleyenlerin naralarından etkilenmeyip bu tarihi mekanı, muzaffer Sultan Fatih Sultan Mehmet'in döneminde olduğu gibi İslam çağrısının yayıldığı bir mekana dönüştürme konusunda ilerleyerek başarılı bir adım atmıştır" ifadesini kullanan Halili, Osmanlı sultanlarından sonra gelenlerin kutsal mekanların kudsiyetini ihlal ettiğini dile getirdi.


#Ayasofya
#Umman Müftüsü
#Türkiye
4 yıl önce