|

Bahreyn Dışişleri Bakanından tepki çeken paylaşım

BM Genel Kurulu'nda oylanacak olan Kudüs'ün statüsü hakkındaki toplantıya az bir süre kala Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife sosyal medyada çok konuşulan bir tweete imza attı. Bakan Halife, "Dinci-Faşist İslam Cumhuriyeti (İran) tehlikesine karşı birlikte savaştığımız bir dönemde ABD ile tali bir mesele (oylama) için kavga çıkarmanın hiç bir faydası yok" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
17:21 - 21/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:33 - 21/12/2017 Perşembe
Diğer
Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife
Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife

BM Genel Kurulu'nda oylanacak olan Kudüs'ün statüsü hakkındaki toplantıya az bir süre kala Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife sosyal medya hesabından dikkat çeken bir tweet paylaştı.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid bin Ahmed Al Halife, twitter'da şu açıklamada bulundu:


Yaptığı paylaşım sosyal medyada büyük tepki çekti. Bir Twitter kullanıcısı, "Sizce Kudüs sadece bir yan mesele haline mi geldi? Kendi gözlerinizle gördüğünüz tehlike nedir?" şeklinde yorumda bulunurken başka bir kullanıcı ise, "Bunu Arapça yazma konusunda çok mu utanç duydun? Bir sonraki seferde skandal tweetlerin için İbranice'yi alternatif bir dil olarak düşün" şeklinde tepki gösterdi.


Bu yorum sosyal medyada Bahreyn'in Kudüs oylaması ile ilgili oyunun rengini belli ettiği yorumlarına sebep oldu. Bakanın bu açıklamasına dünyanın dört bir yanından kullanıcılardan tepki geldi.

#Bahreyn
#Kudüs
#Filistin
#İsrail
#Birleşmiş Milletler
6 yıl önce