Başbakan diyet ödüyor: PKK'lı vekilin desteğiyle seçildi

00:00, 20/05/2022, CumaG: Güncelleme: 05:04, 20/05/2022, Cuma
Yeni Şafak
Başbakan diyet ödüyor: PKK'lı vekilin desteğiyle seçildi
Magdalena Andersson

İsveç’in Dagens Industri gazetesinin politika editörü PM Nilsson, Türkiye’nin ülkesinin NATO üyeliğine karşı çıkarken haklı olduğunu yazdı. Nilsson, Başbakan Andersson’un PKK ile anlaşarak başbakan olduğuna dikkat çekti. Andersson, 29 Kasım 2021’deki oturumda PKK yandaşı bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh’in desteğiyle tek oy farkla başbakan seçilmişti.

İsveç’in Dagens Industri gazetesinin politika editörü PM Nilsson,
Türkiye’nin, ülkesinin NATO üyeliğine karşı çıkmasında haklı olduğunu
yazdı.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/05/20/04/34/resized_b7587-7c80f097pmnilsson.jpg
  • Sosyal Demokrat Parti’nin, Magdalena Andersson’un Başbakan seçilmesindeki ön koşulunun bağımsız milletvekili Amineh Kakabaveh ile yaptığı anlaşma olduğuna dikkat çeken Nilsson,
    “Temel sorun, Türkiye’nin İsveç karşısında haklı gerekçesinin bulunması”
    dedi.
Nilsson yazısında şu satırlara yer verdi:

PKK İLE ANLAŞMA YAPTILAR

“Bu anlaşma tuhaf olduğu kadar da anayasaya aykırı bir anlaşmaydı. Anlaşma Suriye’de YPG/PKK ile iş birliğini derinleştirmek içindi.
Bu anlaşma, İsveç’in Türkiye’nin PKK’nın Suriye kolu olarak tanımladığı YPG üzerinden, dış politikasını tek bir milletvekilinin dikte ettiği anlamına gelir.
Savunulamaz olan bu anlaşma Dışişleri Bakanı Ann Linde’nin belirttiği gibi Türkiye açısından bir ‘yanlış anlama’ olmadığını açıkça gösteren bir gerçektir.”
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/05/20/04/36/resized_c4dc8-3e7db363amineh.jpg
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/05/20/05/02/resized_7f012-ee9556c2amineh2.jpg

TEK OY FARKLA SEÇİLDİ

Magdalena Andersson 29 Kasım 2021’de parlamentoda yapılan oylamada, tek oy farkla Başbakan seçilmişti. İsveç Demokratlar Birliği Partisi lideri Jimmie Akesson, Sosyal Demokrat Parti’nin hükümeti kurmak için PKK ile müzakere yürüttüğünü söylemiş, müzakerenin bağımsız milletvekili Kakabaveh aracılığıyla yapıldığına dikkat çekmişti. Akesson,
“Sosyal Demokrat Parti’nin hükümeti kurmak için Kakabaveh aracılığıyla terör örgütü PYD ile yakın ilişkiye gireceğini gördük”
demişti.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026