|

Başkan Erdoğan: Doların egemenliğine son vermeliyiz

Başkan Erdoğan, Kırgızistan'ın Başkenti Bişkek'te önemli açıklamalarda bulundu. Rusya ile yapılan S-400 Hava Savunma Sistemleri anlaşmasına ilişkin konuşan Erdoğan, "Biz Rusya ile S-400 anlaşması yaptık. Birileri bundan rahatsız oluyor. Kusura bakmayın, birilerinden izin alacak değiliz" ifadelerini kullandı. Daha sonra Başkan Erdoğan'a Manas Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi. Törende konuşan Erdoğan, "İlişkilerimizi FETÖ gölgesinden kurtararak daha da geliştirmeye kararlıyız. Bunlar hain bir örgüt. Siz bizim kardeşimizsiniz. 15 Temmuz'da bize darbe yapanlar, yarın Allah göstermesin size de yaparlar. Bunlar haindir, alçaktır" şeklinde konuştu.

Haber Merkezi
07:56 - 2/09/2018 Pazar
Güncelleme: 10:16 - 2/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başkan Erdoğan, Kırgızistan'da S-400 ve dolar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Erdoğan, Kırgızistan'da S-400 ve dolar konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, resmi bir ziyaret kapsamında bulunduğu Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Türkiye-Kırgızistan İş Forumuna katıldı.

Programda yaptığı konuşmada Erdoğan, "Kırgızistan ile ikili iş birliğimizi zehirleyen FETÖ yılanının başını ezmemiz ve bu tehdidi ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu örgüt mensuplarının hiçbir dost ülkede ellerini kollarını sallayarak gezmelerini istemiyoruz. Biz, adalet istiyoruz" dedi.

"Doların egemenliğine son vermemiz gerekiyor"

  • Erdoğan, "Kur manipülasyonuyla, Türkiye'nin güçlü ve sağlam ekonomisi üzerinde şüphe bulutları oluşturmaya çalışıyorlar" diyerek, şöyle devam etti:
  • "Özellikle uluslararası ticaretin dolara bağımlılığı giderek daha büyük bir sorun haline gelmeye başladı. Bizler artık aramızda yerli ve milli parayı kullanmak suretiyle doların egemenliğine bir defa yavaş yavaş son vermemiz gerekiyor."

"Birilerinden izin alacak değiliz"

"Türkiye olarak, savunma sanayi başta olmak üzere, ekonomide de bağımsızlığımızı tam anlamıyla tesis etmekte kararlıyız. Biz Rusya ile S-400 anlaşması yaptık. Birileri bundan rahatsız oluyor. Kusura bakmayın, birilerinden izin alacak değiliz."


Manas Üniversitesi'nden Başkan Erdoğan'a fahri doktora

Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrasında Manas Üniversitesi'ndeki fahri doktora törenine katıldı. Kendisine fahri doktora unvanı takdim edildi. Törende konuşarak Manas Üniversitesi'ne teşekkürlerini ileten Başkan Erdoğan, "Kırgızistan'a ilk olarak 1991 yılında geldiğimde çarşıda alacak bir şey bulamazdık. Şimdi bunlar tarih oldu. Biz Türkiye olarak kardeş ülke Kırgızistan'ın yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

'Bunlar haindir, alçaktır!'

Türkiye olarak kardeş ülkelerle siyasi olduğu kadar ekonomik, ticari ve kültürel alanda da ilişkileri güçlendirmek için gayret gösterdiklerini dile getiren Başkan Erdoğan, "Özellikle ilişkilerimizi FETÖ gölgesinden kurtararak daha da geliştirmeye kararlıyız. Bunlar hain bir örgüt. Siz bizim kardeşimizsiniz. 15 Temmuz'da bize darbe yapanlar, yarın Allah göstermesin size de yaparlar. Bunlar haindir, alçaktır. Kardeşlerimizi uyarıyoruz. Bunlar askeri de, polisi de, yargıyı da, üniversiteleri de ele geçirirler. Sonra bir gece ansızın umulmadık şeyler olur" şeklinde konuştu.

#Başkan Erdoğan
#Dolar
#Ekonomi
6 yıl önce