|

Batı Şeria'daki Yahudiler Filistinlilerin arabalarını yaktı: Caddeleri trafiğe kapattılar

Batı Kudüs'te meydana gelen patlamanın ardından İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde Yahudi yerleşimciler tarafından araçlar yakılarak bazı yollar trafiğe kapatıldı.

12:35 - 23/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 14:00 - 23/11/2022 Çarşamba
AA
Foto arşiv
Foto arşiv

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler Batı Kudüs'te meydana gelen patlama sonrası Batı Şeria'nın kuzeyindeki bazı caddeleri kapatarak araçlara zarar verdi.

Filistinlilere ait araçların camları kırıldı

Nablus'un güneyindeki Huvara ve Yitzhar, batısındaki Deyr Şeref caddelerini kapatan yerleşimciler, araç lastiği yaktı; taş attıkları Filistinlilere ait araçların camları kırıldı.


Ne olmuştu?

Batı Kudüs'te saat 07:35'te iki ayrı noktadaki otobüs durakları yakınında, bombalı saldırı olduğundan şüphelenilen patlamalar meydana geldi. Bu patlama sonucu 11 kişinin yaralandığı kaydedildi. Yaşanan patlamanın ardından, Batı Kudüs'ün Ramot kavşağında otobüs durağı yakınında ikinci bir patlama daha yaşandı. Olay yerinde 4 kişi yaralanırken hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin hayatını kaybettiği aktarıldı. İsrail polisinin her iki olay yerinde de delil ve tanıklıkları incelediği ve “şüphelilerin yerini tespit etmek için çalışma yürüttüğü” aktarıldı.


#Yahudi yerleşimci
#Batı Şeria
#Kudüs
1 yıl önce