|

Bayraktar için yapılan şarkı herkesin dilinde: Şarkıyı 2 saatte yazdım

Rus ordusuna büyük darbe vuran Bayraktar TB2’ler, Ukraynalıların ‘savaş kahramanı’ haline geldi. Ukraynalı müzisyen Taras Borovak’ın Bayraktar için bestelediği şarkı dillerden düşmüyor. Emekli bir subay olan Borovak, film yapımcılığı yaparken savaş başlayınca orduya dönmüş. Yeni Şafak’ın ulaştığı Borovak, komutanlarının isteği üzerine şarkıyı 1,5-2 saatte yazdığını, Ukraynalıların şarkıyı bu kadar çok seveceğini ve popüler olacağını hiç tahmin etmediğini söyledi.

Burak Doğan
00:00 - 20/03/2022 Pazar
Güncelleme: 23:31 - 19/03/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Taras Borovak
Taras Borovak
Rusya-Ukrayna savaşının en çok konuşulan konularından birisi de Türk malı
Bayraktar
İHA ve SİHA’ları oldu. Dünya basını konuyla ilgili onlarca haber yaparken, Ukraynalı müzisyen Taras Borovok TB2’ler için şarkı besteledi.

Şarkının bestecisi Borovok Yeni Şafak’a konuştu. Emekli bir subay olduğunu ve ardından program ve film yapımcılığına başladığını dile getiren Borovok, 24 Şubat’ta başlayan işgalle birlikte hayatının yeniden değiştiğini belirtti. İşgalle birlikte yeniden göreve döndüğünü ve Kara Kuvvetleri İletişim Merkezi’nde hizmete başladığını vurgulayan Borovok şu ifadeleri kullandı: “Komuta kademesi yaratıcılığımı ve teknik yeteneklerimi bildiği için benden bir talepte bulundu.

  • Ordumuza sahada çok yardımcı olduğu için Türk yapımı
    Bayraktar
    SİHA’larla ilgili bir video hazırlamamı istediler. Ben bunun bir şarkı olursa daha iyi olacağına kanaat getirdim ve kısa sürede bu şarkıyı yazdım. 1.5-2 saat içinde şarkıyı yazıp tamamladım. Ukraynalıların bu şarkıyı bu kadar çok seveceğini, popüler olacağını tahmin etmiyorduk. Şarkının diğer ülkelerde de popüler olacağını hiç tahmin etmiyorduk.

ŞARKI ÇOK POPÜLER OLDU

İki amacım vardı. Birincisi askerlerimizin savaştaki morallerini yükseltmek, ikincisi
Bayraktar
SİHA’ları düşmanı etkili bir şekilde yok eden bir silah olarak anmak. Fiili olarak savaşa iştirak etmiyorum. Halkı bilgilendirmeye ve askerlerimizin morallerini yüksek tutmaya çalışıyorum. Şarkı çok popüler oldu. Çok fazla kişiden teşekkür mesajı aldım. Şarkı tüm televizyon kanallarında sürekli yer aldı. Hatta ‘demirden bile sesi geliyordu’ gibi şakası bile oldu.”

BAYRAKTAR’A TEŞEKKÜR

Bestenin ardından Türkiye’den kimsenin kendisi ile iletişime geçmediğini söyleyen Brovok, “
Bayraktar
’ın üreticilerine teşekkür etmek istiyorum” dedi.
TB2’ler için yazılan şarkıda geçen ifadelerden bazıları şöyle:
  • “Ukrayna’ya işgalciler geldi,
  • askeri araçlar, üniformalar yepyeni,
  • ama bizde donanımlar yok eden var.
  • Bayraktar, Bayraktar.”
#Rusya
#Ukrayna
#Bayraktar
#TB2
#SİHA
#Taras Borovok
2 yıl önce