|

Beyaz Saray: Tikrit'teki gelişmelerden memnunuz

Beyaz Saray, Iraklı güvenlik güçlerinin Salahaddin vilayetinin kent merkezi olan Tikrit'te terör örgütü IŞİD'e karşı sağladıkları başarılardan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Yeni Şafak
10:16 - 12/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:19 - 12/03/2015 Perşembe
AA
Josh Earnest
Josh Earnest

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde bir soru üzerine, "Tikrit operasyonun IŞİD ile mücadele kapsamında asıl cephelerden biri olduğuna şüphe yok. Iraklı güvenlik güçlerinin ilerleme sağlamalarından memnuniyet duyuyoruz. Bu olumlu bir gelişme" diye konuştu.


Tikrit'in yeniden ele geçirilmesine yönelik operasyonun "mezhepsel intikam almak için bahane olarak kullanılmaması gerektiğini" de belirten Earnest, ABD ve koalisyon güçleri olarak önceliklerinin, bu operasyonların IŞİD'e karşı Irak'taki birlik çabalarının geliştirildiği bir operasyon niteliği taşıdığının Irak yönetimi ve Iraklı liderler tarafından garanti edilmesi olduğunu kaydetti.


Earnest, Iraklı güvenlik kuvvetlerinin saldırıları karşısında IŞİD militanlarının alandan çekildikleri, IŞİD'li komutanların da, kaçmalarını önlemek için kendi güçlerini infaz etmeye başladığı yönündeki haberlerin de farkında olduklarını dile getirdi.


Beyaz Saray Sözcüsü Earnest, Şiilerin dini lideri Ayetullah Ali Sistani'nin de operasyona katılan Şii unsurların itidalli davranmalarına yönelik çağrısının olumlu bir gelişme olduğuna vurgu yaptı.

#Josh Earnest
#beyaz saray
#beyaz saray tikrit açıklaması
9 yıl önce