Boeing şirketi Etiyopya'da düşen uçağın kurbanlarının aileleriyle anlaşmaya vardı

11:03, 11/11/2021, PerşembeG: Güncelleme: 11:13, 11/11/2021, Perşembe
AA
Boeing şirketi Etiyopya'da düşen uçağın kurbanlarının aileleriyle anlaşmaya vardı
Uçak kazası

Amerikan havacılık şirketi Boeing, Etiyopya'da 157 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasında kurbanların aileleriyle anlaşma sağladı.

Amerikan havacılık şirketi Boeing, Mart 2019'da Etiyopya'da 157 kişinin hayatını kaybettiği 737-Max uçak kazasının kurbanlarının aileleriyle anlaşma sağladı.

Boeing, Etiyopya Havayollarının 302 sefer sayılı uçuşunun, Addis Ababa Bole Uluslararası Havalimanı'ndan kalkıştan kısa süre sonra kontrolünü kaybetmesinin sorumluluğunu üstlendi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/11/11/11/09/resized_9deab-8bf5fc4bqw.jpg

Boeing'in bulunduğu Chicago'daki federal mahkemeye sunulan belgelerde şirket, yazılımının uçağın kontrol kaybı ve düşüşünden sorumlu olduğunu ve 737-Max'ın uçmak için "güvenli olmayan bir durumda" bulunduğunu kabul etti.

Mahkeme kayıtlarına göre anlaşma, parasal tazminat içermiyor ancak kurbanların ailelerinin kendi ülkeleri yerine ABD mahkemelerinde bireysel taleplerde bulunmalarına izin veriyor.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/11/11/11/09/resized_9e0cf-28b9239f90.jpg

Mağdurları temsil eden baş avukatlar Robert Clifford, Steven Marks ve Justin Green yaptıkları ortak açıklamada, "Bu, Boeing'e karşı adalet arayışında olan aileler için önemli bir kilometre taşıdır. Anlaşma, hepsine eşit şekilde muamele edilmesini ve Illinois yasaları uyarınca tam zararları karşılamaya uygun olmalarını sağlarken, uzlaşma veya yargılama yoluyla nihai bir karara varmaları için de bir yol oluşturuyor." ifadelerini kullandı.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/11/11/11/10/resized_a96e4-52e5fe0210.jpg

Etiyopya Hava Yollarına ait Boeing "737 Max 8" tipi yolcu uçağı 10 Mart 2019'da Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek için havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Uçağın hatalı yazılımı düzeltilene kadar durdurulan Boeing'in 737-Max'ı, bu yılın başlarında tekrar uçmaya başlaması için yeniden onaylanmıştı.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026