|

Cezayir'den Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a kınama

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cezayir'i "Fransa'ya kin beslemekle" suçlamıştı. Cezayir yönetimi, Fransa'nın işlediği sayısız sömürge suçunun Cezayir halkına karşı yapılmış bir soykırım olduğunu belirterek Macron'a sert tepki gösterdi.

09:11 - 3/10/2021 Pazar
Güncelleme: 09:20 - 3/10/2021 Pazar
AA
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron
Cezayir Cumhurbaşkanlığından yapılan ve devlet televizyonunda yayınlanan yazılı açıklamada,
"Macron'un açıklamaları, (1830-1962 yılları arasında) Fransız sömürgeciliğine karşı yiğit bir direnişle kendilerini feda eden 5 milyon 630 bin şehidin anısına kabul edilemez bir hakarettir"
ifadesine yer verildi. Açıklamada, Macron'un ülkeye yönelik açıklamaları kınandı.

MACRON YALANLAMADI

Fransa'nın işlediği sayısız sömürge suçunun Cezayir halkına karşı yapılmış bir soykırım olduğu belirtilen açıklamada, Macron'a atfedilen açıklamaların resmi olarak yalanlanmadığına dikkat çekildi.

BÜYÜKELÇİ ÇEKİLDİ

Cezayir'in, iç işlerine müdahale edilmesini kesinlikle reddettiği aktarılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un, Cezayir'in Paris Büyükelçisi Muhammed Anter Davud'u istişare için derhal ülkeye çağırdığı kaydedildi.

MACRON NE DEDİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, dün yaptığı açıklamada, Cezayir'i "Fransa'ya kin beslemekle" suçlamış, "Fransız kolonizasyonundan önce bir Cezayir ulusu var mıydı?" ifadesini kullanmıştı.

#Cezayir
#Fransa
#Cumhurbaşkanı
#Emmanuel Macron
3 yıl önce