|

CİHAN Gori kentine girdi

Cihan
00:00 - 9/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 13:40 - 9/08/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
CİHAN Gori kentine girdi
CİHAN Gori kentine girdi

Cihan Haber Ajansı, Ruslar tarafından bombalanan ve SSCB lideri Stalin'in doğduğu kent olan Güney Osetya'daki Gori kentine girdi. Cihan, Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'nin 50 kilometre güneyinde bulunan kente girmeyi başaran ilk Türk ajansı oldu. Rus uçakları tarafından ağır bombardıman altında tutulan Shida Kartli bölgesinin de başkenti Gori de saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralının olduğu tahmin ediliyor.

Sabahın erken saatlerinde Gürcistan'ın Gori kentine bomba yağdıran Rus savaş uçakları, sivil alana yerleşen askerleri hedef aldı. Sivil halkın yaşadığı binaların yanında mevzilenen Gürcü askerleri, bombaların yağdığı saatlerde daha güvenli alanlara hareket etti.

Sivil alana düşen bombalar binalara büyük zarar verdi. Rus bombardımanına hedef olan beş katlı bir apartmanda da askerler tarafından 5 ceset çıkarıldı. Halk şaşkın bir halde evlerine kaçarken kentte çok sayıda Gürcü askerinin olduğu gözlendi. Bombaların isabet ettiği araçlar da büyük zararlar oluşurken dumanların yükseldiği kentte can güvenliğinin olmadığı görüldü.


Ambulanslar durmadan hastanelere yaralı taşırken askerlerin büyük çoğunluğunun genel seferberlik çağrısı üzerine silâhaltına alınan kişiler olduğu Ailesi bombanın isabet ettiği binanın altında kalan bir Gürcü vatandaş, savaşa lanet yağdırırken, bir kadın da yaşadığı binanın yerle bir olduğunu söyledi.


Bombaların yağdığı Gori kentine sadece 60 kilometre uzaklıkta olan başkent Tiflis'te ise hayat nispeten normal seyrinde devam ediyor. Bölgede Rus savaş uçaklarının saldırısı devam ediyor. Gürcistan hükümeti saldırının bilançosu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Kentte 2002 yılında yapılan nüfus sayımına göre yaklaşık 50 bin kişi yaşıyor.

16 yıl önce