|

Danimarka'da tepki çeken 'tokalaşma' yasası için tören düzenlendi

Danimarka'da yeni yıldan önce kabul edilen yasa çerçevesinde Danimarka vatandaşlığına geçenler için "tokalaşma" töreni düzenledi. Yasa, ağustos ayında İsviçre'nin Lozan kentinde, dini gerekçelerle karşı cinsle tokalaşmayan Müslüman bir çiftin vatandaşlığının iptal edilmesinden hareketle çıkartılmıştı.

Yeni Şafak
20:38 - 17/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 20:42 - 17/01/2019 Perşembe
AA
Danimarka'da tepki çeken yasa karşı cinsle tokalaşmayan Müslüman bir çiftin vatandaşlığının iptal edilmesinden hareketle çıkartılmıştı.
Danimarka'da tepki çeken yasa karşı cinsle tokalaşmayan Müslüman bir çiftin vatandaşlığının iptal edilmesinden hareketle çıkartılmıştı.

Danimarka Göç ve Uyum Bakanı İnger Stöjberg, ülkede yeni yürürlüğe giren ve tokalaşmayı mecbur kılan vatandaşlık yasası çerçevesinde Danimarka vatandaşlığına geçmeye hak kazananlar için "tokalaşma töreni" düzenledi.

Stöjberg, Danimarka Parlamentosunda yeni yıldan önce kabul edilen yasa doğrultusunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "
Danimarka vatandaşı olabilmeniz için gerekli an bu.
" ifadelerini kullanarak, vatandaşlık hakkı kazananların yetkililerle tokalaşması gerektiğinin altını çizdi.

Danimarka tarihinde ilk olan törene 9 kişi katıldı. Katılımcılar, Bakan Stöjberg'in elini sıktıktan sonra vatandaşlık belgelerini aldı.

  • Bu ilk törenin ardından ülke genelinde belediyeler de Danimarka vatandaşlığı hakkı kazanmış kişiler için "
    tokalaşma töreni
    " düzenleyecek.
  • Danimarka medyasına açıklama yapan birçok belediye başkanı kanunu eleştirerek, uygulamanın, "gereksiz bir güç gösterisi" olduğunu söyledi.
#Danimarka
#Danimarka Göç ve Uyum Bakanı
#Danimarka Vatandaşlığı
#İnger Stöjberg
#Tokalaşma töreni
#Vatandaşlık töreni
5 yıl önce