|

DEAŞ’ın bombaları ABD’den

ABD’nin Afrin’e yönelik harekatın DEAŞ’la mücadeleyi akamete uğrattığı tezini dünyaya yaymaya çalıştığı sırada, Türkiye’nin Fırat Kalkanı harekatı ile güvenli bölge haline getirdiği El Bab’da bomba yüklü araç saldırısı dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:33 - 8/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
El-Bab ilçe merkezinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.
El-Bab ilçe merkezinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ’tan temizlenen Halep’e bağlı El-Bab ilçe merkezinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Zamanlaması dikkat çeken saldırıyla ilgili konuşan El-Bab mahalle meclisi üyesi ve avukat Abdulhamid Alzaher, Türkiye sayesinde güvenli şekilde ülkelerinde yaşadıklarını söyleyerek, “PYD-DEAŞ terör örgütleri, güvenli olan El-Bab’ı hedef aldı. İki terör örgütü arasında fark yok. Bazıları Suriye’de güvenli bölgelerin oluşmasından rahatsız. Güvenli bölgelerin güvensiz olmasını istiyor” dedi.

AYNI YÖNTEMLERİ KULLANIYOR

Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekatı ile Suriye’deki güvenli bölge alanın genişleyeceğini belirten Alzaher, “Afrin güvenli bölge olması halinde El-Bab daha da güvenli hale gelecek. Afrin operasyonu başarılı şekilde tamamladığında Afrin de aynı burası gibi güvenli olacak. İstikrarlı ve güvenli alan genişleyecek. PYD ve DEAŞ aynı yöntemleri kullanıyor. PYD’nin Afrin’deki mayınları dizme şekli ile El-Bab’ta geçmişte DEAŞ’ın mayınların dizme yöntemleri aynı. Bu da aynı tarafta olduklarını gösteriyor” diye konuştu.

“Patlamaları PYD-DEAŞ yapıyor ama o bombaları Amerika veriyor” diyen Alzaher, “Amerika nereye dokunursa orada ateş çıkıyor. Amerika’nın diğer ismi fitnedir. Amerika bizden ve bölgemizden uzak dursun. Türkiye’yi model alsın. Türkiye’nin olduğu yerde barış ve huzur var” şeklinde konuştu.

#DEAŞ
#Terör
#ABD
6 yıl önce