|

Erbil'de öldürülen Türklerin kimliği belli oldu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin merkezi Erbil'deki ABD Konsolosluğu yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda 2'si Türk 4 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Türklerin kimliği açıklandı.

Yeni Şafak ve
11:05 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:59 - 18/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY), Erbil kentinin Ankawa semtinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkonsolosluk binasının yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden iki kişinin Türk vatandaşı olduğu belirtilirken, isimler belli oldu. Alınan bilgilere göre saldırıda vefat eden Türklerin isimleri Saadettin Şan, Bülent Ören olarak açıklandı.



Saldırının düzenlendiği bölgedeki bir kafede oturuyorlardı


Saadettin Şan Diyarbakırlı ve Erbil'de bir turizm şirketinde çalışıyordu. Bülent Ören de Diyarbakırlı, Erbil'de bir seramik şirketinde çalışıyordu. İki Türk vatandaşının, saldırının gerçekleştirildiği bölgeye yakın bir kafede otururken hayatlarını kaybettiği öğrenildi.



Cenazeler ailelere teslim edildi


Şan ve Ören'in cenazeleri sabah saatlerinde aileleri tarafında Erbil Rızgari Hastanesi morgunda teşhis edildi. Cenazeler Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nun da çabaları ile teslim alınarak ailelere teslim edildi. Şen ve Ören'in cenazeleri az önce Erbil'den Türkiye'ye getirilmek üzere yola çıkarıldı.



Dışişleri'nden doğrulama geldi


Dışişleri Bakanlığı, Erbil'de düzenlenen gelen ve 2 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği belirtilen terör saldırısını kınadı.



Saldırı sonrası Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İlk bulgulara göre hayatını kaybeden iki kişinin Türk vatandaşı olduğu yetkililerce ifade edilmiş, DNA testiyle kimlik tespiti çalışmalarının sürdüğü bildirilmiştir. Yaralananlar arasında olduğu öğrenilen beş vatandaşımız Erbil Başkonsolosluğumuz yetkilileri tarafından tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret edilmişlerdir" denilmişti.



Dışişleri Bakanlığı'dan yapılan açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) merkezi Erbil'de akşam saatlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıda IKBY makamlarının ilk açıklamalarına göre iki kişinin hayatını kaybettiği, en az 10 kişinin de yaralandığının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.








#Erbil
#Erbil abd konsolosluk saldırısı
#erbil patlama
9 yıl önce
default-profile-img