|

Esed Kim'i ziyarete gidecek iddiası

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un Kuzey Kore'yi ziyaret edecek Esed ile bir araya geleceğini duyuruldu. Görüşmenin tarihiyle ilgili bir detay ise paylaşılmadı.

Yeni Şafak
15:55 - 3/06/2018 Pazar
Güncelleme: 16:02 - 3/06/2018 Pazar
Diğer
Diğer
Diğer

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un buluşmasına sayılı günler kala Pyongyang'dan sürpriz bir haber geldi.

Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA, yıllardır kendi halkını katleden Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in önümüzdeki günlerde Kuzey Kore'yi ziyaret ederek Kim Jong Un ile bir araya geleceği belirtildi. Ziyaretin tarihine ilişkin bir detay ise paylaşılmadı.

Suriye devlet medyası henüz ziyaretle ilgili bir açıklama yapmazken, ABD basını habere ilgi gösterdi. CNN International haberi
'İki diktatörün hikayesi'
başlığıyla duyurdu.

Dünyanın tartıştığı iki liderin görüşmesi Pyongyang'da gerçekleşirse bu bir devlet başkanının Kuzey Kore başkentine gittiği ilk ziyaret olacak.

  • Esed-Kim zirvesi, Kuzey Kore'nin diplomasi atağının da önemli bir parçası olabilir. Zira
    Kim Jong-un, geçtiğimiz günlerde Güney Kore lideri Moon ile bir araya gelmiş, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i ziyaret etmiş ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u Pyongyang'da ağırlamıştı
    .

KCNA'nın haberinde Esed ile Kim'in görüşmesi öncesinde, Suriye'de bulunan Kuzey Kore büyükelçisinin Esed'e güven mektubu verdiği belirtildi.

Habere göre Esed görüşmeyle ilgili olarak, "Dünya Kore yarımadasında, Kim Jong Un'un seçkin siyasi kapasitesi ve bilge liderliğiyle gelen dikkate değer gelişmelerden memnuniyet duyuyor. Onun son zaferi kazanacağından ve iki Kore'yi yeniden birleşmesini gerçekleştireceğinden eminim" ifadelerini kullandı.

#Kuzey Kore
#Suriye
#Beşşar Esed
6 yıl önce