|

Esed yine hastane vurdu

Esed güçleri Türkiye’nin insani yardım gönderdiği hastaneyi vurdu. Varil bombaları ile yapılan saldırıda hastanenin büyük bölümü yıkıldı. Saldırıda yaralanan 50 kişi diğer hastanelere sevk edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 00:01 - 6/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Yeryüzü Doktorları Derneği, ilk kez bombalar altındaki İdlib'ın Derkuş kasabasında bulunan Rahmet Hastanesi'ne yardım malzemesi ve ilaç ulaştırdı. Türkiye'den gelen yardımların ulaşmasının ardından hastalar ameliyata alındı. Bu sırada Esed güçleri hastaneye havadan saldırmaya başladı.



50 KİŞİ YARALANDI


Rejim güçlerinin varil bombası ile düzenlediği saldırıda hastanede bulunan 50 kişi yaralandı. Yaralılar bölgedeki diğer hastanelere sevk edildi. Durumu ağır olanlar ise Türkiye'ye gönderildi. Yeryüzü Doktorları Derneği Başkanı Dr. Kınık, zor şartlar altında İdlip, Halep ve Şam bölgesine yardım göndermeye çalıştıklarını açıkladı.



ÇEKİLİRKEN ÖLDÜRÜYORLAR


Kınık, havadan bombardımanın ardından çekilen rejim güçlerinin yüzlerce sivili de katlettiğini söyledi. Suriye'ye bugüne kadar 34 milyon TL'yi aşan sağlık hizmeti sunan Yeryüzü Doktorları'nın sahra hastanelerinde güçlükle hizmet vermeye çalışan hekimler için başlattığı “Suriye'nin o hekime ihtiyacı var” kampanyası da devam ediyor.


Hekimlerin her türlü ihtiyacı Türkiye tarafından karşılanıyor. Suriye ordusuna ait bir helikopterin önceki gün ülkenin kuzeyindeki muhaliflerin kontrolünde olan İdlib'in Serakib ilçesinde "klor gazı" içerikli varil bombasıyla düzenlediği saldırıda ise yüzlerce kişi zarar görmüştü.



#Yeryüzü Doktorları Derneği
#Serakib
#Derkuş
9 yıl önce