|

Filistin'de korkunç bilanço

İsrail-Gazze sınırındaki “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’nün 3 aylık bilançosu ağır. İsrail askerlerinin gerçek mermilerle müdahale ettiği barışçıl gösterilerde şu ana kadar 135 Filistinli şehit oldu, 2 bin 536’sı çocuk 15 bin kişi yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:19 - 2/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
30 Mart’tan bu yana devam eden ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ gösterilerinde, İsrail askerleri 135 Filistinliyi şehit etti.
30 Mart’tan bu yana devam eden ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ gösterilerinde, İsrail askerleri 135 Filistinliyi şehit etti.

Abluka altındaki Gazze sınırında, 30 Mart’tan bu yana devam eden ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ gösterilerinde, İsrail askerleri 135 Filistinliyi şehit etti. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, aralarında gaz bombasından etkilenenlerin de bulunduğu 15 bin 200 Filistinlinin yaralandığını belirtti. Kudra “Söz konusu yaralıların 370’inin durumu ağır. 2 bin 536’sı çocuk, 1160’ı ise kadın” ifadelerini kullandı.


231’i sağlık çalışanı

Yaralılar arasında 231 sağlık çalışanı 175 de gazeteci olduğu belirtiliyor. Filistinliler, Toprak Günü’nün 42. yılı nedeniyle 30 Mart’tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ adı altında barışçıl eylemler düzenliyor. İsrail askerleri ise ‘sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006’dan beri Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını’ talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.


“Oğlum Yahudi olsaydı dünya ayağa kalkardı”

İsrail askerlerinin Gazze sınırındaki barışçıl gösterilere müdahalesi sırasında şehit olan 12 yaşındaki Yasir Ebu Neca, İsrail keskin nişancıları tarafından “kullanılması yasak olan” tahrip uçlu mermiyle başından vuruldu. Yasir’in annesi Ebu Neca, “Hiçbir zaman bu kadar çirkin bir şekilde öldürüleceğini düşünmemiştim” dedi. Acılı anne, “Oğlumun şehit olduğu andaki kanlı manzarayı dünyadaki hiçbir vicdanın kabul edebileceğini düşünmüyorum. Eğer bu bir Yahudi çocuk veya Filistinli olmayan bir çocuk olsaydı dünya ayağa kalkardı” diye konuştu.

#İsrail
#Gazze
#Filistin
6 yıl önce