G7 esas duruşta

Haber Merkezi
01:12, 13/06/2021, PazarG: Güncelleme: 01:16, 13/06/2021, Pazar
Yeni Şafak
G7 esas duruşta
G7 Zirvesi

Dünyanın en gelişmiş yedi batılı ekonomisinin liderlerini bir araya getiren G7 Zirvesi, İngiltere’nin Cornwall kentinde bugün sona erecek. Maskesiz olarak aile fotoğrafı veren liderler, fiziki mesafeyi ihmal etmedi. Aile fotoğrafında G7 üyesi ülkelerin ve Avrupa Birliği temsilcilerinin ABD Başkanı Joe Biden’la verdiği fotoğraf, 2018’de aynı ülke liderlerinin Trump’la burun buruna geldiği, tarihe not düşen kareyle karşılaştırıldı.

Hatırlanacağı üzere Haziran 2018’de Kanada’da düzenlenen G7 zirvesine, dönemin ABD Başkanı Trump ile diğer ülke liderleri arasındaki gerilim damga vurmuştu. G7 zirvesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın, ev sahibi Kanada’ya sert eleştiriler yöneltmesi ve zirve sonundaki ortak bildirgeden çekilmesi nedeniyle krizle sona erdi. Üç yıl sonraki G7 sahnesine ise başta Avrupalı ülkeler olmak üzere Kanada ve Japonya liderlerinin Biden’ın yanında saf tuttuğu aile fotoğrafı damgasını vurdu.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/13/01/14/resized_f740d-2f05d8d4g7haziran2018.jpg

Fotoğraf, “Batılı liderler Biden’a karşı esas duruşa geçti” yorumuna neden oldu. Öte yandan bu yılki zirvede, Çin’in trilyon dolarlık Tek Yol Tek Kuşak projesine alternatif bir planın uygulamaya konmasına yönelik bir arayışın Washington tarafından gündeme getirileceği belirtildi. Reuters’in üst düzey bir ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberinde G/’nin Çin’in son 40 yılda ekonomik ve askeri yükselişine karşı ahenkli bir cevap arayışında olduğu belirtildi. ABD’li yetkili konunun sadece Çin’le çatışmak ya da ona karşı gelmek olmadığı, ancak bugüne kadar “batılı” değerleri içeren alterrnatif bir projenin sunulamamış olmasında olduğunu kaydetti.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026