|

Gazze’ye alçak saldırı: 4 şehit

Gazze’yi cuma akşamı bombalayarak 25 kişiyi yaralayan İsrail dün sabah da saldırıya geçti. Düzenlenen 3 ayrı saldırıda 2 Filistinli şehit oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 02:49 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Gazze Şeridi’nde, İsrail’in düzenlediği hava saldırıları ve gösterilere müdahalesi sırasında şehit olan 4 Filistinli için geniş katılımlı cenaze törenleri düzenlendi.
Gazze Şeridi’nde, İsrail’in düzenlediği hava saldırıları ve gösterilere müdahalesi sırasında şehit olan 4 Filistinli için geniş katılımlı cenaze törenleri düzenlendi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze’nin güneyine düzenlediği hava saldırısında 20 yaşındaki Filistinli genç Abdullah el-Atl ile 30 yaşındaki Muhammed es-Safedi’nin hayatını kaybettiğini belirtti. Gazze’deki emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları saldırıyı Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’na düzenledi.

ŞEHİTLER DEFNEDİLDİ

Gazze Şeridi’nde, İsrail’in düzenlediği hava saldırıları ve gösterilere müdahalesi sırasında şehit olan 4 Filistinli için geniş katılımlı cenaze törenleri düzenlendi. İsrail askerlerinin dün ABD’nin Kudüs kararını protesto etmek için Gazze sınırında düzenlenen gösterilere müdahalesi sırasında öldürülen Mahmud el-Mısri ve Mahir Ataallah ile İsrail savaş uçaklarının bu sabah düzenlediği hava saldırılarında yaşamını yitiren Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları mensubu Abdullah el-Atl ve Muhammed es-Safedi yüzlerce kişinin katıldığı cenaze törenlerinin ardından toprağa verildi.

  • Türkiye: Şiddetle kınıyoruz!
  • Kudüs’teki can kayıplarıyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, 4 kişinin hayatını kaybetmesinden ve yüzlerce Filistinli’nin yaralanmasından büyük üzüntü ve endişe duyulduğu ifade edildi. Açıklamada, “İsrail’in orantısız güç kullanımını şiddetle kınıyoruz” sözlerine yer verildi.


#Gazze
#Filistin
6 yıl önce