|

Halep konvoyunun kullandığı yola mayın döşediler

Halep'te yapılan ateşkesten sonra bölgedeki sivil ve muhaliflerin bölgeden tahliyesi için çalışmalar devam ederken, konvoyun kullandığı yolda mayınların yerleştirildiği ortaya çıktı. Konsvoyun mayın temizliğinden sonra İdlib'e ulaşacağı açıklandı.

Yeni Şafak
14:53 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:50 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye'nin arabuluculuğu ile bu sabah saat 8'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasının ardından bölgeye giden konvoyun ilk etapta hasta ve yaralıları taşıyacağı açıklanırken, konvoyun geri dönüşünde bazı sorunların yaşandığı ortaya çıktı. Hasta ve yaralıları aldıktan sonra dönüş yolunda Esed rejimi ve İran komutasındaki milislerin saldırısına uğrayan konvoy tekrar şehir merkezine döndü. Milislerin saldırısında dört kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.



Saldırı sonrası büyük bir krizin yaşandığı ateşkes, yapılan görüşmeler sonrası yeniden devreye sokuldu. Rusya ve Türkiye'den gelen açıklamaların ardından yeniden yola çıkan konvoyun Esed rejimi ve milislerin kontrolünde bulunan bölgedeki yolların mayınlı olması nedeniyle gecikeceği açıklandı. Konvoyun kullandığı rota üzerinde bulunan mayınların temizlenmesi için çalışmaların yürütüldüğünü twitter hesabı üzerinden açıklayan Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık, bulundukları bölgeye 5 kilometre uzakta bulunan toprak yollarda mayın ve toprak yığınlarının temizlendiğini duyurdu.




Kınık, mayınların temizlenmesinin ardından konvoyun ulaşmasını beklediklerini söyledi.
















#Halep
#İdlib
#Mayın temizliği
7 yıl önce