|

İran İsrail'e yine tehditler savurdu: Şam saldırısı cezasız kalmayacak

İsrail'in, Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan İran Büyükelçiliği'nin ek binasına yaptığı hava saldırısında İran Derim Muhafızlarına bağlı 2 Tuğgeneral ve 5 İranlı öldü. İran'ın başkenti Tahran'da saldırıyı protesto eden göstericiler, İran hükümetine İsrail'e füzelerle cevap vermesi için çağrı yaptı. İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin yanıtı ise gecikmedi: "Saldırıyı kınıyorum, cevapsız kalmayacak."

Semih Kara
13:49 - 2/04/2024 Salı
Yeni Şafak
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi

İsrail, 31 Mart pazar akşamı saat 21.30 sularında Suriye'nin başkenti Şam'a hava saldırısı düzenledi. Suriye'deki İran Büyükelçiliği'nin bitişiğindeki bina da İsrail'in hedefi oldu.


İki tuğgeneral öldü


Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu Suriye ve Lübnan'dan sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi ile Zahedi'nin yardımcılarından Tuğgeneral Muhammed Hadi Hac Rahimi ve Hüseyin Aminullah dahil 7 kişi öldü.



Devrim Muhafızları'na 'füze' çağrısı


İran'ın başkenti Tahran'da yüzlerce kişi, İsrail'in düzenlediği saldırıyı protesto etmek için sokaklara döküldü. Suriye'de faaliyet gösteren İran destekli Fatimiyyun Tugayları'na ve Hizbullah'a ait bayrakların dalgalandığı gösteride protestocular, Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı Hüseyin Selami'ye seslenerek, "Selami, İran'dan Golan'ı füzeler ile vur", “Devrim Muhafızları füzeye füzeyle karşılık ver”, “İsrail yok olacak, Filistin kazanacak” sloganları attı.



Reisi'den 'çok sert' kınama


İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, saldırıyı kınadığını ve saldırının ‘cevapsız kalmayacağını' açıkladı. Reisi, yaptığı açıklama "Bu insanlık dışı saldırıyı kınıyorum. Bu alçakça cinayet cevapsız kalmayacaktır" dedi.

#İran
#İsrail
#İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi
1 ay önce