İşgalci İsrail askerleri el-Huruşa’nın evini patlattı

09:35, 08/08/2023, SalıG: Güncelleme: 09:39, 08/08/2023, Salı
AA
İşgalci İsrail askerleri el-Huruşa’nın evini patlattı
İşgalci İsrail askerleri el-Huruşa’nın evini patlattı

İsrail İşgal güçleri sabah saatlerinde Nablus’un doğusundaki Asker Kampı'nda, Şubat ayında Huvvara beldesindeki silahlı saldırıdan sorumlu tuttuğu Abdul-Fettah el-Huruşa’nın ailesinin yaşadığı evi bomba yerleştirerek patlattı.

İsrail güçleri sabah saatlerinde Nablus’un doğusundaki Asker Kampı'nda, Şubat ayında Huvvara beldesindeki silahlı saldırıdan sorumlu tuttuğu Abdul-Fettah Huruşa’nın ailesinin yaşadığı evi bomba yerleştirerek patlattı.

Filistinliler, patlama sonrası binada oluşan hasarı inceledi.

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Asker Mülteci Kampı'na baskın düzenleyerek Filistinli Huruşa ailesinin evini patlayıcılarla havaya uçurdu.


İsrail ordusu gece saatlerinde büyük bir konvoyla Nablus kentindeki Asker Mülteci Kampı'na baskın düzenledi. Askerler, 26 Şubat'ta Huvvara beldesinde iki Yahudi yerleşimciyi öldürmekle suçlanan ve daha sonra İsrail ordusu tarafından öldürülen Filistinli Abdulfettah Huruşa'nın ailesinin evini kuşattı.


İsrail ordu sözcülüğü, askerlerin Huruşa'nın ailesinin evini patlayıcılarla yıktığı görüntüleri paylaştı.

Baskın sırasında bölgede yaşayan Filistinliler ile İsrail askerleri arasında olaylar çıktı. Filistinliler, İsrail ordusuna ait zırhlı araçlara engel olmak için lastik yaktı, taş ve havai fişek attı. İsrail askerleri, gerçek mermi, kauçuk kaplı mermi, göz yaşartıcı gazla müdahale etti.


Filistin Kızılayı, yaralılara müdahale etmek için bölgeye giden ambulansın İsrail askerlerince kauçuk kaplı mermi ve göz yaşartıcı gazla hedef alındığını açıkladı.


Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Huvvara beldesinde 26 Şubat'ta düzenlenen silahlı saldırıda iki Yahudi yerleşimci öldürülmüştü. Bölgedeki yüzlerce Yahudi yerleşimci, aynı günün gecesinde İsrail ordusunun gözetiminde Huvvara beldesine baskın düzenlemişti. Yerleşimciler, onlarca ev, dükkan, arabayı ateşe vermiş, bir Filistinliyi ateş açarak öldürmüş, olaylarda onlarca Filistinli de yaralanmıştı.


İsrail ordusundan bölgede sorumlu komutan Yehuda Fuchs, Huvvara'da yaşananları Nazi Almanyası'nda 9 Kasım 1938'de Yahudilere karşı toplu saldırıların başladığı "Pogrom Gecesi"ne benzetmişti.

İsrail ordusu, Huvvara'da iki Yahudi yerleşimcinin öldüğü saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanan Filistinli Abdulfettah Huruşa'nın Cenin Mülteci Kampı'na düzenlenen baskında öldürüldüğünü açıklamıştı. Huruşa'nın öldürüldüğü baskında 5 Filistinli daha İsrail askerlerinin açtığı ateşte öldürülmüştü.


İsrail ordusu, İsraillilere yönelik can kaybıyla sonuçlanan saldırılarda, saldırıyı gerçekleştiren kişinin ailesinin evini yıkmaya başvuruyor. İsrail'in 20. yüzyılın başında Filistin'deki İngiliz askeri manda yönetiminden benimsediği bu gelenek, insan hakları örgütlerince "suçun şahsiliği" ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle eleştiriliyor.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026