|

İşgalde 37'nci gün: Gözler Putin ve Zelenskiy'nin olası görüşmesinde

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi 37'nci gününe girdi. Türkiye iki ülke arasındaki arabuluculuk çabaları sürerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus ve Ukraynalı mevkidaşlarının görüşme yapabileceğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, tüm konularda anlaşma olursa liderlerin de görüşebileceğini açıkladı. Gözler ise Putin ve Zelenskiy'nin olası görüşmesine çevrildi. İşte Rusya-Ukrayna savaşında bölgede yaşanan dakika dakika gelişmeler...

23:00 - 1/04/2022 Cuma
Güncelleme: 23:05 - 1/04/2022 Cuma
Yeni Şafak
Vladimir Zelenskiy - Vladimir Putin
Vladimir Zelenskiy - Vladimir Putin

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal saldırıları 37'nci gününe girdi. Rusya, Ukrayna'daki ilerleyişini sürdürürken, müzakere görüşmeleri de devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Rusya ve Ukrayna heyetlerinin İstanbul'daki görüşmesine ilişkin yaptığı değerlendirmede
"Dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi gündemde"
dedi. Bakan Çavuşoğlu, tüm konularda anlaşma olursa liderlerin görüşebileceğini söyledi.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında bölgede yaşanan dakika dakika gelişmeler...


23.05:
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusuna ait helikopterlerin vurduğu Belgorod şehrindeki petrol rafinerisinin Rus ordusu ile ilgisinin olmadığını bildirdi.
20.27:
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Rus birliklerinin kuşatmasının sürdüğü Ukrayna'nın Mariupol kentinde, sivillerin tahliyesi için güvenli koridor oluşturma çabalarının başarısız olduğunu açıkladı.
18.14:
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ukrayna savaşında hala 70 civarında vatandaşımız var. Bunların 30 tanesi Mariupol’da. Bugün onları da çıkarmaya çalışıyoruz. Uluslararası örgütlerle işbirliği yapıyoruz” dedi.
17:46
Ukrayna Parlamentosu, Ukrayna'da Z ve V sembollerinin kullanımını yasakladı ve Rusya'yı “terörist bir Devlet ” olarak tanıdı.
17:30
Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonda görüşmesi yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede Rusya-Ukrayna müzakeresi ele alındı. Putin, ev sahipliğinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederken, İstanbul'daki toplantının barış ümitlerini yeşerttiği vurgulandı.

16:00
Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonda görüşmesi başladı.
14.23:
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya ile müzakerelerin çevrim içi devam ettiğini duyurdu.
12:57
Kremlin: Rusya Devlet Başkanı Putin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşecek.
12:55
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’da yüksek hassasiyetli silahla cephane ve depoların aralarında bulunduğu 6 askeri noktayı imha ettiklerini bildirdi.
11:50
Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna’ya ait 52 askeri tesisi imha ettik.

11:30
Rusya’da Belgorod şehrinin valisi Vyaçeslav Gladkov, Ukrayna ordusuna ait helikopterlerin şehirdeki petrol rafinerisine saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.
9:30
Luhansk bölgesel askeri vali yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk bölgesindeki bazı kasabaların Rus güçlerinin "ağır bombardımanı" ile vurulduğunu söyledi.
08:00
Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Herson bölgesindeki 11 yerleşim birimini Rus ordusundan kurtardığı bildirildi.
07:20
Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus askeri güçlerinin ülkede 15 havalimanını yok ettiğini bildirdi.
07:00
Ukrayna Ulusal Nükleer Enerji Üretim Kuruluşu (Energoatom), Rus askeri birliklerinin Ukrayna'daki Çernobil Nükleer Santrali'nden çekildiğini bildirdi.
00.01:
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Mariupol kentinden sivillerin tahliyesi için insani yardım koridorunun yarın açılacağını bildirdi.
#Rusya
#Ukrayna
#Savaş
2 yıl önce