|

İsra Ceabis’in İsrail hapishanesindeki dramının son bulması için kampanya başlatıldı

İsrail askeri kontrol noktasına 500 metre mesafede otomobilindeki mutfak tüpünün patlamasıyla yüzü yanan, 8 parmağı kesilen ve patlama yakınında bir İsrail askeri de yaralandığı için 11 yıl hapis cezası alan İsra Ceabis’in serbest bırakılması için sosyal medyada kampanya başlatıldı. 6 yıldır hapiste olan Ceabis'in serbest bırakılması için #saveisraa (İsra'yı kurtar) etiketi ile paylaşımlar yapıldı.

21:03 - 4/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 21:15 - 4/09/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
İsra Ceabis
İsra Ceabis

Doğu Kudüs'te Cebeli Mükebbir'de ikamet eden bir çocuk annesi 32 yaşındaki İsra Ceabis, 10 Ekim 2015'te İsrail askeri kontrol noktasına 500 metre mesafede arabasındaki mutfak tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında yaralanmıştı.

Patlamada İsrail askeri de yaralandı diye 11 yıl hapis cezası aldı

Yüzü yanan ve 8 parmağı kesilen Ceabis, patlama yakınında bir İsrail askerinin de yaralanması üzerine patlamanın kasten yapıldığı iddiası ile 11 yıl hapis cezası aldı.

İsra ve ailesi arabada patlayan mutfak tüpünü yeni taşındığı eve götürmek için arabaya koyduğunu söylemesine rağmen mahkemeyi inandıramadı. İsra Ceabis, tedavisinin ardından Haşirun Cezaevine konuldu.

Serbest bırakılması için kampanya başlatıldı

6 yıldır işgalci İsrail zindanlarında olan İsra Ceabis'in serbest bırakılması için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Kullanıcılar #saveisraa (İsra'yı kurtar) etiketi ile paylaşımlar yaptı.



#İsrail
#Filistin
#Cezaevi
#İsra Ceabis
3 yıl önce