|

İsrail işgal güçleri Gazze sınırında 32 Filistinliyi yaraladı

İsrail işgal güçleri, abluka altındaki Gazze'de düzenlenen barışçıl Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilere saldırdı, 32 Filistinli yaralandı. 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl gösterilerde 225'ten fazla Filistinli şehit oldu.

Yeni Şafak
19:36 - 1/02/2019 Cuma
Güncelleme: 19:49 - 1/02/2019 Cuma
AA
Arşiv: İsrail işgal güçleri Filistinlilerin düzenlendiği barışçıl göstere gerçek mermi ile saldırıyor.
Arşiv: İsrail işgal güçleri Filistinlilerin düzenlendiği barışçıl göstere gerçek mermi ile saldırıyor.

İsrail işgal güçlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine saldırısı sonucu 32 Filistinli yaralandı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada,
İsrail askerlerinin, Gazze sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere ateş açması sonucu 32 kişinin yaralandığı
belirtildi.
Açıklamada,
yaralıların durumuna ilişkin ayrıntılı bilgi verilmezken atılan gaz bombalarından birinin sağlık görevlisi bir Filistinli kadının yüzüne isabet ettiği
kaydedildi.

"Büyük Dönüş Yürüyüşü"

  • Filistinliler, 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.
  • İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.
  • İsrail askerlerinin 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere saldırısında 225'ten fazla Filistinli şehit oldu. Aynı dönemde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısı ve tank atışlarında da en az 14 Filistinli hayatını kaybetti.
#Gazze
#Filistin
#İsrail
5 yıl önce