|

İsrail işte bunlara terörist diyor

İsrail, ABD ve AB’den aldığı cesaretle Gazze’de katlettiği 10 bine yakını sivili utanmadan “terörist” olarak nitelemeye devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın öldürülenlerin isimleri, kimlik bilgileri ve yaşlarına ilişkin 212 sayfalık raporu, dünyanın nasıl bir barbarlıkla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Ölenlerin 133’ü henüz 1 yaşını bile doldurmamış.

04:00 - 1/11/2023 Çarşamba
Güncelleme: 02:08 - 1/11/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
7-26 Ekim arasında terör devleti İsrail'in, 133’ü 1 yaşını bile doldurmamış toplam 444 bebeği katlettiği ortaya çıktı
7-26 Ekim arasında terör devleti İsrail'in, 133’ü 1 yaşını bile doldurmamış toplam 444 bebeği katlettiği ortaya çıktı

Terör devleti İsrail, tüm dünyanın gözü önünde herhangi bir yaptırım olmaksızın çoğu çocuk ve kadın olmak üzere sivil katliamlarına devam ediyor. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, 7-26 Ekim arasındaki İsrail saldırılarında, henüz bir yaşını tamamlamamış 133 bebeğin katledildiğini açıkladı. Korkunç bilançoyu uluslararası kuruluşlar da doğruladı. Abluka altındaki bölgede her 10 dakikada 1 çocuğun öldürüldüğü belirtilirken, her gün en az 420 çocuğun da öldürüldüğü ya da yaralandığı rapor edildi. Gazze’de insanlık suçlarına her geçen gün yenilerini ekleyen İsrailli yetkililerin katliamları savunan pişkin tutumu ise dünyadan tepki çekmeye devam ediyor.

Bebekler 1 yaşını göremiyor!

Filistin Sağlık Bakanlığı, 7-26 Ekim tarihleri arasında, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin isimleri, kimlik bilgileri ve yaşlarının yer aldığı 212 sayfalık bir rapor yayımladı. Rapora göre, 7-26 Ekim tarihlerinde İsrail saldırılarında, ölen 7 bin 28 kişinin 2 bin 913'ünü çocuklar oluşturuyor. İsrail saldırılarında, henüz bir yaşını tamamlamamış 133 bebek, 1 yaşındaki 153, 2 yaşındaki 158 bebek olmak üzere 444 bebek yaşamını yitirdi. İsrail bombardımanlarında, 3 yaşındaki 171, ilköğretim çağındaki (4-13 yaş) 1527, lise çağındaki (14-17 yaş) 523 çocuk hayatını kaybetti. Saldırılardaki can kayıplarının 2 bin 262'sini kadınlar oluştururken, 60 yaş üzeri de 462 kişi öldürüldü. Saldırılarda ölen 281 kişinin ise kimliğinin tespit edilemediği kaydedildi.

10 dakikada 1 çocuk katlediliyor

Gazze’deki İsrail katliamına değinen İngiltere merkezli sivil toplum örgütü Save The Children (Çocukları Kurtarın), her 10 dakikada bir çocuğun işgalci güç tarafından öldürüldüğünü açıkladı. Örgütün Filistin şubesinden Jason Lee, BBC’ye yaptığı açıklamada yaralanan yaklaşık 20,000 sivilin üçte birinin de çocuk olduğunu kaydetti. Bölgedeki aşırı kalabalık ve hijyen koşullarının eksikliğine de dikkat çeken Lee, bu kötü şartlar nedeniyle bulaşıcı hastalıkların arttığını, çiçek hastalığı ve gribin yayılmasından korktuğunu söyledi. Lee, "Cerrahlar anestezi olmadan ve cep telefonlarının ışığında ameliyat yapıyor. Bandaj gibi tıbbi malzemeler tükendi; kapanma riski olan kuvözlerde 130 prematüre bebek var" dedi.

Yüzde 70’i kadın ve çocuk

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, Gazze'deki insani krizden en çok çocukların etkilendiğini belirterek “Gazze'de her gün 420'den fazla çocuk öldürülüyor veya yaralanıyor” dedi. Öldürüldüğü bildirilen sivillerin neredeyse yüzde 70'inin çocuk ve kadın olduğunu kaydeden Lazzarini, Gazze'de üç hafta içinde yaklaşık 3 bin 200 çocuğun öldürüldüğü bilgisini paylaştı. UNICEF Sözcüsü James Elder ise İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'nin çocuklar için mezarlığa dönüştüğünü belirtti.

Siyonistler soykırım sayacı açtı

Terör devletinin katliamı 25 gündür dur durak bilmeden devam ederken, İsrail’in Kanal 14 televizyonu Gazze’deki soykırımda hayatını kaybedenlerin sayısını “sayaç” olarak gösterdi. İsrail saldırılarında öldürülen veya yaralanan Filistinlilerin sayısı, düzenlenen saldırıların toplamı ve vurulan binaların toplamı gibi bilgilerin yer aldığı infografikte, İsrail saldırılarında kadın, çocuk ve bebekler dahil yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının gösterildiği bölümde, “ortadan kaldırılan terörist” ibaresine yer veriliyor.

64 BM personeli öldürüldü

Filistinliler için yardım ve barınak sağlayan Birleşmiş Milletler kurumu UNRWA, Gazze’deki İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden BM personelinin sayısının 64’e ulaştığını belirtip, Samir adlı bir personelinin, eşi ve 8 çocuğuyla birlikte hayatını kaybettiğini duyurdu. UNRWA İletişim Direktörü Juliette Touma, “Meslektaşımız Samir, eşi ve sekiz çocuğuyla birlikte öldürüldü, onun ve ailesinin yasını tutuyoruz. Gazze’de 64 meslektaşımız öldürüldü, UNRWA onlarsız asla eskisi gibi olmayacak. Huzur içinde yatsınlar” dedi.

‘Gazze yeryüzündeki cehennem’

İsrail katliamlarıyla ilgili konuşan Filistin’in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Gazze’nin şu anda yeryüzündeki cehennem olduğunu söyledi. “İnsanlığı cehennemden kurtarmanın bugün BM için Filistinlileri Gazze’den kurtarmak anlamına geldiğine” dikkati çeken Mansur, İsrail’in hava saldırıları nedeniyle Gazze’deki evlerin yarısının hasar aldığını ya da yıkıldığını kaydetti. İnsanların araçlarda ya da sokaklarda uyuduğunu ve “nereye giderlerse gitsinler öldürüldüğünü” söyleyen Mansur, Gazze’de ölü sayısının her dakika arttığının altını çizdi.

Can kaybı 8500'ü geçti

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, işgalci İsrail’in 25 gündür devam eden katliamlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bin 542’si çocuk, 2 bin 187’si kadın olmak üzere 8 bin 525’e yükseldiğini söyledi. El-Kudra, 21 bin 543 kişinin ise yaralandığını söyledi. Filistin Sağlık Bakanlığı, enkaz altında olduğu tahmin edilen bin 100’ü çocuk olmak üzere 2 bin Filistinliden ise haber alınamadığını bildirdi. Ayrıca Gazze’nin güneyinde yer alan Tel el-Hava bölgesinde aralıksız devam eden İsrail bombardımanında Ortodoks Kültür Merkezi binasını da yerle bir oldu.



#Soykırım
#Filistin
#İsrail
7 ay önce