|

İsrail'e davet edilen BAE’li gazeteci: Herkes İsrail ordusuna teşekkür etmeli

İsrail ile ‘normalleşme’ bahanesiyle ihanet anlaşmalarına imza atan Birleşik Arap Emirlikleri'nden üst üste skandal açıklamalar geliyor. Tel Aviv'e giden BAE'li gazeteciler, 'İsrail'in insanlık onurunu koruduğunu ve tüm insanlığın İsrail ordusuna teşekkür etmesi' gerektiğini savundu. Amjad Taha ve Majid Al Sarrah isimli gazetecilere sosyal medyadan tepki yağdı.

13:34 - 20/12/2020 Pazar
Güncelleme: 13:36 - 20/12/2020 Pazar
Yeni Şafak
BAE Prensi Zayed ve gazeteci Amjad Taha.
BAE Prensi Zayed ve gazeteci Amjad Taha.

İsrail'le "ihanet anlaşmaları" imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Bahreyn'den yetkililer sık sık Tel Aviv, Kudüs ve El Halil kentinden görüntü vermeye başladı.

Yahudi ayinlerine katılmak için Tel Aviv'e davet edilen BAE'li gazetecilerden
Amjad Taha ve Majid Al Sarrah,
İsrailli Youtuber Hananya Naftali'ye skandal açıklamalarda bulundu.
İsrail ordusunun insanlığını koruduğunu savunan Amjad Taha, "
Herkes İsrail askerlerine teşekkür etmeli. İsrail ordusundaki askerler televizyonda, filmlerde görmediğiniz ancak gerçek hayatta görebileceğiniz kahramanlardır.
" diye konuştu.

BAHREN VE BAE VATANDAŞLARINA ÖZEL KARŞILAMA

Ağlama Duvarı bölgesine giren BAE’li ve Bahreynli heyetin alanda bulunan İsraillilerce sevgi gösterileriyle karşılandığı görüldü.

İsrail Dışişleri Bakanlığı ile söz konusu ülkelerin bakanlıklarının koordinasyonuyla birkaç gündür İsrail’in çeşitli kentlerini ziyaret eden grup, bugün de İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin tarafından kabul edilmişti.

  • BAE ve Bahreyn'den heyetler, Mescid-i Aksa'ya ziyaretleri sırasında Filistin davasına zarar verdikleri gerekçesiyle Filistinliler tarafından tepkiyle karşılanmışlardı.
#BAE
#İsrail
#Zayed
#Yahudi
#İsrail ordusu
#Arap
3 yıl önce