Karagül'den 'Suriye uyarısı': Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirmek istiyorlar

Yeni Şafak
13:40, 14/04/2018, CumartesiG: Güncelleme: 13:42, 14/04/2018, Cumartesi
Yeni Şafak
Karagül'den 'Suriye uyarısı': Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirmek istiyorlar
Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Suriye Operasyonu sonrası sosyal medyadan değerlendirmelerde bulundu.

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye düzenlediği operasyon sonrası Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, sosyal medyadan değerlendirmelerde bulundu. Karagül, "Orada dünyalar savaşı yaşanıyor. Bizi tekrar ABD'nin eline rehin verip 15 Temmuz dönemine sürüklemek istiyor olabilir bazıları. Çok dikkat edilmeli." uyarısında bulundu.


Üçlü koalisyonun Suriye'ye düzenledikleri hava operasyonunun ardından Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Suriye operasyonu için 'dikkat edilmeli' diye uyardı; Twitter'dan kritik açıklamalarda bulundu.


Batılı orduların coğrafyamızda hiç bir zaman 'insanlığın vicdanı' olmadıklarını vurgulayan Karagül, "Irak'ta kimyasal var diyerek 1 milyon insan öldürdüler." ifadelerini kullandı. Karagül devamında şunları kaydetti:

  • Suriye'nin kuzeyinde ABD destekli PKK ile mücadele ediyoruz. Rusya ile işbirliği ile bunu yapıyoruz. Ankara-Moskova arasında ipler koptuğu anda operasyon imkanı kalmayacak. Terör kuşağı bir "Türkiye Cephesi" inşasıdır ve bu kuşağı bugün Şam'ı bombalayan ülkeler yapıyor. O zaman ABD askerleri ve PKK hep birlikte kaldıkları yerden devam edecek. Bırakın Münbiç'e, Tel Abyad'a gitmeyi, Afrin'i bile elde tutamayız.

Türkiye'nin Rusya ya da ABD arasında tercih yapamayacağını söyleyen Karagül, "Türkiye Ekseni dışında önceliğimiz olamaz. Öyleyse, bir adım sonrasına bakmak zorundayız. ABD ve ortakları Şam rejimini vurmadı, Rusya'yı vurdu. Bu, Suriye savaşı değil, birbirlerini tartıyorlar. Biz kendi işimize bakmalıyız. 'Terör Kuşağı' yancıları, 'gizli haritacılar' ölen kurbanlara üzülmüyor. ABD saldırısıyla harita planları canlanacağı için sevinçli. Saldırılar devam eder, Türkiye-Rusya ilişkileri bozulursa İran'dan Akdeniz'e uzanan kuşakta yeni cepheler kurulacak. Doğu Akdeniz'deki gaz savaşlarında Türkiye çaresiz bırakılacak., İşte o zaman biz sınırlarımızda savunma yapmak zorunda kalacağız. Savaş içeriye taşınacak." şeklinde konuştu.

"Dünyalar savaşı yaşanıyor"

Bu tür yoklamaları Esed'e indirgemenin dünyayı görmemek olduğunu belirten Karagül devamında şunları kaydetti:

"O harita Akdenize iner"

Eğer bugünkü açıklamalarda gösterilen yöne dönülecekse, Suriye'nin bir süre sonra kuzeyinde hiç bir şey yapılamayacağını bir yere not etmemiz gerektiğini vurgulayan Karagül, "O harita Akdeniz'e iner. İçeriden operasyonculara dikkat. 17-25 Aralık'ta, 15 Temmuz'da, Terör kuşağında bizi vuranlar kimlerdi? Şimdi yine onların insafına mı sığınacağız? FETÖ ile PKK ile, DEAŞ ile vuranlara mı? Bir adım, üç adım, beş adım sonrasına dikkat. Bu oyun gerçekten de çok büyük. 'Tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu ülkeler', 15 Temmuz'da FETÖ eliyle bu ülkenin meclisini bombalıyor, sokaklarda insanlarını kurşuna diziyor, suikast için Marmamirs'te bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nı arıyorlardı. Bizim Esed diye bir derdiniz yok. Bu saldırının Esed'le alakası bile yok. Rusya diye bir derdimiz yok, Suriye halkının yanındayız. Ama bizim Türkiye diye bir derdimiz var. Hem de çok büyük bir derdimiz var. Saddam'ı bayram sabahı astılar. Derdimiz Saddam değildi. Şam'ı Miraç gecesi gecesi vurdular. Derdimiz Esed değil. Ama bu sembolleri onlar düşünür, planlarken biz niye anlamayız! ABD-Rusya çekişmesi zirvedeyken Türkiye çok acil olarak Tel Abyad'dan ve iki yerden daha Suriye'ye girmeli, yeni operasyon planlarını boşa çıkarmalı, o bölgeleri temizlemelidir. Yarın çok geç olabilir." ifadelerini kullandı.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026