Kraliçe'nin cenazesi Edinburgh'ta: Londra öncesi son durağı

Dış Haberler
02:02, 12/09/2022, PazartesiG: Güncelleme: 02:11, 12/09/2022, Pazartesi
Yeni Şafak
Kraliçe'nin cenazesi Edinburgh'ta: Londra  öncesi  son  durağı
Kraliçe'nin cenazesi Edinburgh'ta.

Balmoral Kalesi'nde 8 Eylül'de hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenazesi, İskoçya'nın başkenti Edinburgh'taki Holyroodhouse Sarayı'na taşındı. Cenazenin geçtiği yol boyunca sıralanan çok sayıda kişi yola çiçekler bıraktı.

Kraliçe'nin tek kızı Prenses Anne'in de cenaze kortejine eşlik ettiği görüldü. Kraliçe'nin cenazesi Edinburgh'taki Holyroodhouse Sarayı'na konulmadan önce Aberdeen ve Dundee kentlerinden de geçirildi. 96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenazesi yarın Londra'ya getirilecek. Çarşamba günü ise Kraliçe Elizabeth'in naaşı Parlamento’nun bulunduğu Westminster Sarayı’na taşınacak. Kraliçe'nin naaşı taşınırken tören alayına Kraliyet ailesi de katılacak. 2. Elizabeth'in cenazesi, 4 gün boyunca Westminster Sarayı’nda halkın ziyaretine açık olacak. Ardından Kraliçe 19 Eylül'de Westminster kilisesinde düzenlenecek resmi devlet töreniyle son yolculuğa uğurlanacak. Dünyanın dört bir yanından devlet başkanlarının da yer alacağı törene yaklaşık 2 bin kişilik üst düzey protokolün katılımı bekleniyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/09/12/02/09/resized_e2120-350fe3daelizabeth2.jpg

BİRLİK MESAJI VERDİLER

Öte yandan Kraliçe için Windsor Kalesi’nde düzenlenen törene kraliyet ailesinden ayrılarak ABD’de hayatına devam eden Prens Harry ve Meghan Markle çifti de katıldı. İkili, Mart 2020'den beri Prens William ve Kate Middleton ile ilk kez birlikte poz verdi. İngiliz medyasına göre Prens William’ın çiftin törende yer almasını istediği ve “ailenin bu zor zamanında birlikte görünmenin önemini” vurgulamak istediği belirtildi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/09/12/02/10/resized_aa9ae-df42fa58elizabethdekupe.jpg

Taze Kral’ın sinirleri bozuldu!

Kral III. Charles’ın St James Sarayı’nda gerçekleşen yemin töreninde önündeki kağıtları imzalamadan önce yaptığı el hareketleri, kısa sürede sosyal medyanın en çok tartışılan konuları arasında yer aldı. Charles, masaya yaklaşırken salonda bulunan görevliye el hareketi yaparak bazı eşyaların masadan kaldırılmasını sert bir ifade ile talep etmişti. Sosyal medyada bazı kullanıcılar Charles’ın, annesini yeni kaybetmiş olmasının verdiği üzüntüyle bu şekilde hareket etmiş olabileceği değerlendirmesini yaptı.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026