|

Kuzey Kore hidrojen bombası üretti

Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği füze denemesi nedeniyle bölge ülkelerini de sarsan 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Söz konusu depremin ardından açıklama yapan Kuzey Kore yönetimi, atom bombasından daha güçlü olan hidrojen bombası denemesini başarıyla gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Yeni Şafak
09:50 - 3/09/2017 Pazar
Güncelleme: 14:48 - 3/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesi bölgede depreme yol açtı.
Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesi bölgede depreme yol açtı.

Kuzey Kore'de yerin yaklaşık 10 kilometre altında 6,3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin Güney Kore ve Japonya'da da hissedildiği açıklandı.

Kuzey Kore ise yaptığı açıklamada hidrojen bombası denemesini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Yaşanan depremin füze denemesi nedeniyle olduğu belirtiliyor.

Japonya, Çin ve Güney Kore başta olmak üzere pek çok ülkeden denemeyi kınayan açıklamalar geldi. Konuyla ilgili ABD Başkanı Donald Trump ilk kez konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, "Kuzey Kore'nin sözleri ve eylemleri çok düşmanca ve tehlikeli olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.



Hidrojen bombası nedir?

Atom bombasından daha güçlü olarak bilinen hidrojen bombası kontrolsüz termonükleer enerji sağlayabilen yıkıcı nükleer silah olarak geçiyor.

Hidrojen bombasının çok yüksek patlama gücü, hidrojen atomlarının birleşerek helyum atom yapısına dönüştüğü termonükleer tepkimeden doğuyor.

  • Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), Kuzey Kore'de 5,6 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı.
  • Güney Kore Yonhap haber ajansının aktardığına göre deprem, Kuzey Kore'nin uluslararası balistik füze denemesi sırasında meydana geldi.
  • Kuzey Kore'nin nükleer füze denemelerini yaptığı Kilju köyünde meydana gelen depremin doğal yollardan olmadığı, insan etkisiyle olduğu aktarıldı.
#Kuzey Kore
#ABD
#Füze
7 yıl önce