|

MİT ve Katar'dan ortak operasyon: Libya'da 2 yıldır alıkonulan 7 Türk özgürlüğüne kavuştu

Libya’ya 2008 yılından bu yana gidip gelen Halil Gözel “Türk devletinin tüm dünyada bir vatandaşını dahi yalnız bırakmayacağını bilerek kurtarılacağımızdan emindik” dedi. Gözel’in kızı Meltem Demir, “2 yıl bekledik ama çok şükür artık kavuşacağız” ifadelerini kullandı. Hidayet Yaprak’ın eşi Nuray Yaprak da sevinçten ağladıklarını söyledi.

Osman Özgan
00:00 - 22/11/2021 Pazartesi
Güncelleme: 00:05 - 22/11/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
2 yıl önce Libya’da Hafter'in alıkoyduğu 7 Türk kurtarıldı.
2 yıl önce Libya’da Hafter'in alıkoyduğu 7 Türk kurtarıldı.

Türkiye, dengeleri değiştirdiği Libya’da bu kez başarılı bir kurtarma operasyonuna imza attı. Hafter güçlerinin kontrolündeki bölgelerde kaçırılan ve Libya’nın doğusunda asılsız iddialarla yaklaşık 2 yıldır alıkonulan Türk vatandaşları İlker Sağlık, Doğan Kıssa, Nurettin Çalık, Halil Gözel, Ahmet Selvi, Hidayet Yaprak ve Abdul Samet Akçay, Dışişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın çalışması ile kurtarıldı.

KATAR’DAN DESTEK

Binlerce kilometre uzakta gerçekleştirilen kurtarma çalışmalarına Katar İstihbarat Teşkilatı da destek verdi. Söz konusu kurtarma çalışmaları mutlu sonuçlandı. Çoğunluğu lokantacılık sektöründe çalışan ve serbest bırakılan 7 Türk vatandaşı, yurda getirildi.

ERDOĞAN ARADI

Kurtarılan vatandaşlarla ilk görüşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan oldu. Erdoğan, yurda getirilir getirilmez telefonla görüştüğü kurtarılan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, vatandaşların yurda getirilmesinde emeği geçenlere de teşekkür ve tebriklerini iletti. Vatandaşlar da Erdoğan’a, yakın ilgisi nedeniyle teşekkür etti.

TÜRKÜZ DİYE ALDILAR

Kurtarılan Türkler de yaşadıklarını anlattı. 13 yıldır Libya’da yaşayan Ahmet Selvi, Hafter güçlerine ait kontrol noktasında durdurulduğunu dile getirerek, “Sadece Türk olduğumuz için bizi arabadan indirdiler. Ondan sonra da hapishaneye götürdüler. Her gün öldük ama umudumuzu hiçbir zaman yitirmedik” dedi. Yaklaşık 10 yıldır Libya’da bulunan baklava ustası İlker Sağlık, çalıştıkları iş yerine yapılan baskınla gözaltına alındıklarını belirterek, “Alınmamızın nedenini sorduk, sadece ‘Türk olmanız’ dediler” ifadesini kullandı. Libya’ya 2008’den beri gidip geldiğini söyleyen lokantacı Halil Gözel de “Türk devletinin tüm dünyada bir vatandaşını dahi yalnız bırakmayacağını bilerek orada kurtarılacağımızdan emindik” diye konuştu.


Sevinçten ağladık

  • Hatay Samandağ’da yaşayan Hidayet Yaprak’ın eşi Nuray Yaprak ise “Çok heyecanlıyız, çok mutluyuz, sevinçten ağladık” dedi. 2 yıldır sesini duyamadığı eşinin fotoğrafını televizyonda gördüğünü kaydeden Yaprak, yurt dışında olan 3 oğlunun da Türkiye dönmek üzere yola çıktığını dile getirdi. Yaprak, kavuşacağı eşi için hazırlıklar yaptığını da ifade etti.

Şükür artık kavuşacağız

  • Kurtarılan Türk vatandaşlarının evlerinde de heyecanlı bir bekleyiş vardı. Halil Gözel’ın kızı Meltem Demir 2 yıl aradan sonra babasıyla ilk kez telefonda görüştü. Demir, “Çok heyecanlıydı” dediği görüşmeyi, “2 yıl bekledik ama çok şükür artık kavuşacağız. Çok mutluyuz” dedi.

#Libya
#Hafter
#MİT
#Halil Gözel
#Recep Tayyip Erdoğan
2 yıl önce
default-profile-img