|

Moskova’yı şiddetli yağış ve fırtına vurdu: Hayat felç oldu

Moskova'da etkili olan yağış ve sel hayatı felç etti. Moskova sakinleri yağıştan kaçmaya çalışırken otoyollar ve şehir sokaklarını su bastı. Su basan noktalara kurtarma ekipleri yönlendirilirken buralarda su tahliye çalışmaları yapıldı.

17:17 - 15/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 17:22 - 15/07/2021 Perşembe
IHA
Moskova'da şiddetli yağış
Moskova'da şiddetli yağış

Rusya’nın başkenti Moskova’da etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle sokakları su bastı.

PİSTLERİ SU BASTI

Rusya’nın başkenti Moskova’da sabah saatlerinde başlayan fırtına ve yağışlar nedeniyle kısa sürede hayat durma noktasına geldi. Moskova sakinleri yağıştan kaçmaya çalışırken otoyollar ve şehir sokaklarını su bastı. Su basan noktalara kurtarma ekipleri yönlendirilirken buralarda su tahliye çalışmaları yapıldı. Televizyon ve radyolardan Moskova halkına evden çıkmamaları yönünde duyurular yapılırken bazı binaların çatılarının zarar gördüğü, saatte 20 kilometre hıza ulaşan fırtına nedeniyle tabelaların uçtuğu ve uçuşlarda aksamalar yaşandığı öğrenildi. Moskova’da bulunan Domodedovo, Şeremetyovo ve Vnukovo havaalanlarının pistlerini su basması nedeniyle de ulaşımda aksamalar olduğu ve birçok uçağın rötar yaptığı aktarılırken havaalanı ekipleri tarafından da pistlerin temizlenme çalışmalarına başlanıldığı belirtildi.

YAĞIŞLARA KARŞI ÖNLEM ÇAĞRISI

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı başkentte oluşan fırtına ve yağışlara karşı önlemler alındığını ve yağış ve fırtınanın gece saatlerine kadar devam edeceğini belirterek, bölge halkını dikkatli olmaya çağırdı. Moskova’da yaşayanlara sokağa çıkmama uyarısında bulunulurken bazı yolların tahrip olduğu içme suyu şebekelerinde ve bazı noktalarda elektrik kesintilerinin yaşandığı belirtildi.

#rusya
#moskova
#taşkın s
#su
#sel
3 yıl önce