|

Mossad'ın ağır sıklet casusu nakavt oldu

23 yıl İsrail adına ajanlık yapan Lübnanlı Ali Tevfik Yari, aynı zamanda Mossad'ın en pahalı casusu olarak da tarihe geçti

Fatih Aça
00:00 - 25/01/2013 Cuma
Güncelleme: 01:02 - 25/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
Mossad'ın ağır sıklet casusu nakavt oldu
Mossad'ın ağır sıklet casusu nakavt oldu

Lübnan'da, Balbek Şehir Konseti eski üyesi ve daha önce Kamu İşleri ve Ulaşım Bakanlığı'nda görev alan Ali Tevfik Yari (67), İsrail adına casusluk suçlamasıyla tutuklandı. 23 yıl İsrail adına casusluk yaptığı belirtilen Yari, yaptığı eylemler ve sağladığı bilgiler nedeniyle 'ağır sıklet casus' olarak tanımlanıyor. İddilara göre Yari, eğitim aldıktan sonra 1990'da İsrail için çalışmaya başladı. Kendisine, 'izlenmeden iletişime geçme, görünmez mürekkep kullanma, radyo üzerinden şifreli mesaj gönderme ve diğer iletişim teknolojleri' konusunda eğitim verildi.

SUİKAST SUÇLAMASI

Özellikle Hizbullah ve Emel örgütleri konusunda bilgi toplamakla görevlendirildiği öğrenilen Yari'ye yöneltilen en önemli suçlama, eski Hizbullah Genel Sekreteri Abbas Musavi'nin 1992'de İsrail suikastı ile öldürülmesindeki rolü olacak. Yari tarafından sağlanan bilgilerin, 2006'daki Lübnan Savaşı'nda İsrail tarafından kullanıldığı da iddialar arasında. 23 yıl içinde İsrail'in casusuna yaptığı ödeme 600 bin doları buluyor. Bu da Yari'yi, Mossad'ın en pahalı casusu yapıyor.


11 yıl önce