|

New York Times: Cemal Kaşıkçı'yı öldüren ekipten dört kişi ABD'de eğitim aldı

New York Times gazetesinin iddiasına göre Cemal Kaşıkçı'yı katleden dört kişi, ABD Dışişleri Bakanlığının onayı ile milis eğitiminden geçti. Eğitimi, özel sermaye fonu Cerberus Capital Management'a ait Tier 1 Group adlı şirket verdi. Gazete, eğitimin savunma amaçlı olduğunu ve Suudi liderlerin korunması için verildiğini yazdı.

08:55 - 23/06/2021 Çarşamba
Güncelleme: 22:58 - 24/06/2021 Perşembe
Diğer
Cemal Kaşıkçı İstanbul'da Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürülmüştü.
Cemal Kaşıkçı İstanbul'da Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürülmüştü.

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, 2018 yılının Ekim ayında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı İstanbul'da öldüren ekipten dört kişinin, bir önceki yıl ABD'de eğitim aldıklarını iddia etti. Gazete, dört kişiye verilen milis eğitimiyle ilgili sözleşmenin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylandığını öne sürdü.

NYT'ye göre eğitimi, özel sermaye fonu Cerberus Capital Management'a ait Tier 1 Group adlı şirket verdi.

KORUMA AMAÇLIYMIŞ

Gazete, eğitimin savunma amaçlı olduğunu ve Suudi liderlerin korunması için verildiğini yazdı.

BBC'de yer alan habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise haberle ilgili açıklamasında, Amerikan yasaları gereği bakanlığın medyada yayımlanan bu tip haberler ve iddialarla ilgili yorum yapamayacağını söyledi.

Ned Price, ABD'nin Suudi Arabistan'a yönelik politikasının, "hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygılı olunmasını öncelik verilmesine dayanacağını" belitti.

İSTANBUL'DA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Amerikan Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı eleştiren çok sayıda yazı kaleme almıştı.

Cemal Kaşıkçı, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmüştü.

#istanbul
#cemal kaşıkçı
#abd
#nyt
#suud
#prens
#katliam
3 yıl önce