|

ÖSO'dan Fırat'ın doğusundaki köylere mesaj

TSK'nın Suriye'de ortak hareket ettiği ÖSO, terörist YPG kontrolünde bulunan Fırat'ın doğusundaki sınır köylerine bir mesaj yolladı. ÖSO tarafından yollanılan mesajda, PKK destekçilerine "ABD sizi yüz üstü bıraktı. Dostluğumuzu kazanmanız için son fırsat. Ya bizimle olacaksınız ya da PKK ile helak olacaksınız" ifadelerine yer verildi.

Yeni Şafak
09:37 - 21/12/2018 Cuma
Güncelleme: 12:03 - 21/12/2018 Cuma
Diğer
ÖSO, Fırat'ın doğusundaki köylere bu mesajı yolladı.
ÖSO, Fırat'ın doğusundaki köylere bu mesajı yolladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusunda bulunan terör örgütlerini temizlemeye yönelik harekat planı için son hazırlıklar yapılıyor.

Devamlı olarak bölgeye sevk edilen zırhlı birliklerin yanı sıra bölgede operasyon hazırlığı içinde bulunan ÖSO da Fırat'ın doğusunda bildiri dağıttı.

MESAJ DAĞITILDI

ÖSO birliklerinin Fırat'ın doğusunda bulunan sınır köylerinde harekat öncesinde uyarı mesajı yayınladığı ortaya çıktı. Akşam saatlerinde sosyal medyada yayınlanan mesajda "Ya bizimle olacaksınız ya da PKK ile helak olacaksınız" mesajı verildi.


İçerikte ayrıca ABD'nin PKK'y yalnız bırakmasına da yer mesajda "Pentagon sizi yüz üstü bıraktı" ibaresine yer verildi.

Operasyon konusunda sinyalleri kuvvetlendiren mesajda PKK'ya yönelik sert ifadelere yer verildi. Özellikle Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarıda yüerütülen kararlı mücadelenin burada da sürdürüleceği belirtilirken "Bildiğimiz tüm değerler üzerine yemin ederiz ki PKK'yı yok edeceğiz" ifadesine yer verildi.

#Suriye
#ÖSO
#YPG
#Fırat'ın Doğusu
5 yıl önce