Kuzey Kore Lideri: Patates tarlasında işim var

Yeni Şafak, Haber Merkezi
15:18, 10/07/2018, SalıG: Güncelleme: 15:38, 10/07/2018, Salı
Diğer
Kuzey Kore Lideri: Patates tarlasında işim var
Kim Jong Un

Kuzey Kore lideri Kim Jong- Un, ABD Dişişleri Bakanı Mike Pompeo’yla görüşmesine patates tarlasıyla meşgul olduğu için gitmediği iddia edildi. Kim tarla ziyaretinde çalışanlara ‘ lezzetli patates türlerinin yetiştirilmesi ve üretim kalitesinin yükseltilmesi ’ için talimat verdi.

ABD Dişişleri Bakanı Mike Pompeo, iki tarafın da nükleer silahlardan arındırılmasıyla ilgili Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’la görüşmesi bekleniyordu.

Beyaz Saray daha önce Pompeo’nun Kim ile görüşme yapabileceğini belirtmiş ancak bu ihtimal gerçeklememiş ve Pompeo, Kim'in sağ kolu olarak bilinen General Kim Yong-chol ile bir araya gelmişti.

Kuzey Kore medyası genelde ülkenin liderinin yaptıklarını haber bültenlerinde ilk sırada ya da gazetenin ilk sayfasından vermesiyle bilinmesine rağmen Kim'in, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo 'unun ülkenin başkenti Pyongyang'ı ziyaret ettiği tarih de dahil olmak üzere 7 gündür manşetlerden uzak kalması, Kuzey Kore liderinin bu ziyaret sırasında nerede olduğu ile ilgili soru işaretleri yaratmıştı.

  • Resmi haber ajansı KCNA'nın Kim'in Pompeo 'unun ziyareti sırasında ülkenin kuzeyindeki Çin sınırında bulunan Samjiyon bölgesinde yaptığı
    'saha teftişi'
    hakkında en az 3 adet haber yayımlaması,
    Kim Jong Un’un Pompeo’yla görüşmesine neden gelmediğini açıklığa kavuşturdu.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA’na tarla ziyaretinin ne zaman yapıldığına dair bir bilgi vermese de, Kim Jong-Un’un sağ kolu Kim Yong-chol verdiği röportajda Kuzey Kore liderinin ‘yerel bir bölge ziyareti yapacağını’ söylemişti.

‘Üretim kalitesini arttırın’

AFP'ye göre daha önceki 'saha teftişlerine' oranla daha ayrıntılı bilgilerin verildiği ziyaret sırasında Kim, bölgede bulunan Junghung patates çiftliğini denetledi.

KCNA'ya göre Kim çalışanlara 'yüksek verimli patates türlerinin ekilmesi, lezzetli patates türlerinin yetiştirmesi, işlenmiş patates gıdalarının üretimi sırasında kaliteyi korumaları ve böylece patates üretiminin kalitesini yükseltmeleri' talimatını verdi.

KCNA, ülkede Kim'in babası ve selefi Kim Jong Il'in doğduğu yer olduğuna inanılan ve bu nedenle kutsal sayılan Paektu Dağı'nın da yer aldığı bölgeyi ziyaretinde, Kim'in bölgeyi 'devrimin kutsal toprakları' olarak nitelediğini ve 'bölgeyi ülkenin bir modeli ve komünist cennet haline getiren' yetkilileri övdüğünü de aktardı.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026