|

PKK sivilleri rehin aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın harekat mesajının adından Türkiye sınırındaki güvenlik güçleri teyakkuz durumuna geçerken, Fırat’ın doğusundaki teröristleri ise korku sardı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/12/2018 Salı
Güncelleme: 03:00 - 18/12/2018 Salı
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

TSK’nın yeni harekatı için adres gösterilen Fırat’ın doğusundaki terör örgütü üyeleri panik halinde savunma hatları oluşturmaya başladı.

PERDELEME UYGULADI

Teröristlerin neredeyse tüm tepe ve yüksek noktalara kurduğu kulelerin altına bazıları kilometrelerce uzayan tüneller inşa ettikleri öğrenildi. Teröristlerin olası harekat durumunda yerleşim alanlarına ulaşımı engellemek için hendekler kazdıkları ve kullanılabilecek güzergahlara mayınlar döşedikleri kaydedildi. Mahalli kaynaklar teröristlerin ayrıca yerleşim alanlarına da bubi tuzakları kurup, İHA ve SİHA’ların görüntü almasını engellemek için evlerin çatılarını koyu renkli bezlerle kapatarak perdeleme uyguladıklarını bildirdi.

PARA VERENE İZİN VAR

Fırat’ın doğusuna yönelik harekat ile endişelenen bu bölgede yaşayan sivillerin bulundukları yerleşim alanlarını terk etme isteği de terör örgütü mensupları tarafından engelleniyor. Teröristlerin kentlerden ayrılmak isteyen sivillere engel olduğu, bu konuda kendilerine karşı çıkanları ölüm veya cezaevi ile tehdit ettiği bildirildi. Terör örgütünün aynı zamanda sivillerin kenti terk etmelerini engellemek için her evden en az bir kişiyi zorunlu olarak kendi saflarına katılmaya zorladığı kaydedildi. Terör örgütünün kenti terk etmek isteyen bazı ailelerin gidişine ise yüksek miktarlarda para alarak onay verdiği öğrenildi.

#PKK
#Suriye
#Terör
5 yıl önce