|

Pompeo’dan skandal ifadeler

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Yahudi lobisine hitaben yaptığı konuşmasında, Kudüs ve Filistin’i yasadışı politikalarla işgal eden İsrail’den, ‘Ortadoğu’nun tamamının olmasını istediğimiz her şey’ diye söz etti.

Haber Merkezi
04:00 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:24 - 13/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
İşgalci İsrail'in sonraki hedef El Halil
İşgalci İsrail'in sonraki hedef El Halil

Amerika’nın Ulusal Güvenliği İçin Yahudi Enstitüsü’nün (JINSA) yıllık yemeğinde konuşan Pompeo, skandal ifadelere imza atarak, barışçıl gösteri düzenleyen sivilleri gerçek kurşunlarla katleden İsrail’le ilgili “Demokratik ve müreffeh, barış istiyor, özgür basını var” ifadelerini kullandı. ABD Dışişleri Bakanı, “Yani Ortadoğu’nun olmasını istediğimiz her şey… İlerde Ortadoğu’nun tamamının bunun gibi olmasını istiyoruz” dedi.


İRAN’I SUÇLADI

Pompeo, İsrail ve ve Suudi Arabistan’ın bir numaralı düşman bellediği İran içinse “Liderliği yolsuz olduğu gibi kendi halkının insan haklarına saldırıyor ve ortadoğunun her köşesinde terörizmi finanse ediyor” suçlamasında bulundu. İsrail ve Suudi Arabistan’ı kayıtsız şartsız destekleyen ABD Başkanı Donald Trump, selefi Obama’nın vardığı İran’la nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından İran’ın tüm can damarlarını kesmeye yönelik çok ağır yaptırımları aşamalı olarak devreye sokuyor. ABD, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) son dönemde artan yakın ilişkileri dikkat çekiyor. BAE ve İsrail büyükelçilerinin JINSA’nın yemeğinde aynı masada oturmaları ve samimi muhabbetleri dikkat çekmişti.

  • Stratejik önemdeki Filsitin köyü Han el Ahmer'i yıkarak, Doğu Kudüs'ü Filistin'in geri kalanından ayırmayı hedefleyen işgalci İsrail yönetiminin sonraki hedefi Hz. İbrahim Camii'nin bulunduğu El Halil kenti. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Batı Şeria'nın El-Halil kentinde 31 yeni Yahudi yerleşim birimi inşası planını pazar günü hükümete sunacağını duyurdu. Liberman, planın kentte yeni Yahudi yurdu kurulması yolunda atılmış bir adım olduğunu belirtti.
#ABD
#İsrail
#İşgal
6 yıl önce