|

Putin'den tahıl sevkiyatı açıklaması: Engel Olmayacağız

Rusya Devlet Lideri Putin, geçtiğimiz günlerde askıya aldıklarını duyurdukları tahıl anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Putin, "Ukrayna'dan Karadeniz'deki saldırıların tekrarlamayacağının garantisini talep ettik. Garantilerin ihlal edilmesi halinde anlaşmadan çekilme hakkımızı saklı tutuyoruz" dedi.

17:32 - 2/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 17:56 - 2/11/2022 Çarşamba
Diğer
​Rusya lideri Putin
​Rusya lideri Putin

Rusya Savunma Bakanlığı, bu sabah Ukrayna’nın Kırım'daki Sivastopol kentinde bulunan Rus savaş ve sivil gemilerine yönelik saldırısı sonrası askıya aldığı Karadeniz tahıl anlaşmasının yeniden başlatıldığını duyurdu.

"UKRAYNA'DAN KARADENİZ'DE GARANTİ İSTEDİK"

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, anlaşmaya dönmek için yazılı garantiler aldıklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de anlaşma sağlanmasının ardından açıklama yaptı.

  • Putin, "Ukrayna'nın Karadeniz'deki saldırılarının tekrarlanmayacağının garantisini talep ettik. Çekilsek bile Ukrayna'nın Türkiye'ye yapılacak tahıl sevkiyatını engellemeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'IN ÇABASI SEBEBİYLE ENGELLEMEYECEĞİZ"

Diğer yandan Putin,
"Rusya, Ukrayna’dan Türkiye’ye tahıl tedarikini, tarafsızlığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yoksul ülkeler için verdiği çaba nedeniyle gelecekte de engellemeyecek."
sözlerini kaydetti.

RUSYA ANLAŞMAYI ASKIYA ALDIĞINI DUYURMUŞTU

Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Kırım'daki gemilere yapılan saldırıların ardından Tahıl Koridoru anlaşmasına katılımını askıya aldığını duyurmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması konusunda açıklamalarda bulunmuş ve anlaşmanın gereği olarak Rus tahılını ve gübresini kapsayan yaptırımların tam olarak kalkmadığını belirtmişti.

#tahıl
#Putin
1 yıl önce