|

'Rakka halkı YPG’ye karşı isyan çıkardı'

Rakka'dan yerel halk terör örgütü PKK/YPG'ye karşı silahlı isyan çıkardı. İsyanın teröristlerin Afrin yenilgisini maliyetini halktan çıkarmak için zorla para toplamasına karşı çıkan Bu Khamis aşireti reisi Beşir Hamdan el-Hasmar'ı gözaltına alması üzerine çıktığı kaydedildi.

Yeni Şafak
00:28 - 27/03/2018 Salı
Güncelleme: 00:49 - 27/03/2018 Salı
Diğer
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Rakka'da yerel halk terör örgütü PKK/YPG'ye karşı ayaklandığı iddia edildi. İddiaya göre, isyan teröristlerin Afrin yenilgisini maliyetini halktan çıkarmak için zorla para toplamasına karşı çıkan Bu Khamis aşireti reisi Beşir Hamdan el-Hasmar'ı gözaltına alması üzerine çıktığı kaydedildi.

İran haber ajansı Fars, Batı Rakka sakinlerinin, terör örgütü YPG’ye karşı silahlı isyan çıkardığını belirtti. Haberde, "Olay yerinden bir kaynak bugün, Batı Rakka'da yaşayan çok sayıda kişinin, ABD destekli ‘Demokratik Suriye Güçleri'ne karşı isyan çıkardığını bildirdi. Silahlı çatışmaların yaşandığı bildiriliyor" ifadesi kullanıldı.

Fars ajansına konuşan kaynak, Batı Rakka'daki El-Mansureh yerleşimi ve yakınlarındaki bölgelerin sakinlerinin YPG'li teröristlerle çatışmaya girdiğini, sivillerin teröristlere ait birkaç üssü ateşe verdiğini aktardı. Her iki taraftan yaralıların olduğu ifade edildi.

'Afrin mağlubiyetini karşılamaya çalışıyor'

Çatışmaların, YPG'li teröristlerin Bu Khamis aşireti reisi Beşir Hamdan el-Hasmar'ı gözaltına alması üzerine çıktığı kaydedildi. Ayrıca ağır kaynak kıtlığı yaşayan YPG'nin, Rakka sakinlerini Afrin'deki mağlubiyetlerden doğan zararı karşılamaya zorladığı ortaya çıktı.

Fars'ın haberine göre, yerel sakinler YPG'nin Rakka'nın Tabaka kentindeki her bir aileden 500 Suriye lirası talep ettiğini bildirdi. Teröristler aynı kuralları, Batı Rakka'daki Tavihineh kampında da ilan ettiği belirtildi. ‘Askeri harcamaları karşılamayı' reddeden aileler bölgeden kovulmakla tehdit ediliyor.

Ayrıca YPG'li teröristlerin, Afrin'deki harcamaları karşılamak için el-Tabka hava üssündeki savaş uçaklarından söktüğü parçaları kimliği belirsiz kişilere sattığı aktarıldı.

#Rakka
#PKK
6 yıl önce